Έγραψε ιστορία στο «Γουέμπλεϊ» αφιερωμένη στον Τζορτζ Μπάλντοκ, η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου, νικώντας στις καθυστερήσεις 2-1 την Εθνική Αγγλίας.

Ειδικότερα, με τον Βαγγέλη Παυλίδη να σκοράρει στο 94' η "γαλανόλευκη" κέρδισε με 2-1 την Αγγλία και παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου, έχοντας το απόλυτο μετά από τρεις αγωνιστικές. Ψυχωμένη η ΟΜΑΔΑΡΑ του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε ό,τι ήθελε την Αγγλία, δακρύζοντας τους πάντες μετά την τραγική είδηση για τον χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Με το μαχαίρι στα δόντια μπήκε η Αγγλία στο παιχνίδι και μόλις στο τρίτο λεπτό είχε τελική με τον Μπέλιγχαμ, αλλά ο Βλαχοδήμος με ωραία απόκρουση αποσόβησε τον κίνδυνο. Δύο λεπτά αργότερα απείλησε η Ελλάδα με τον Παυλίδη, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ. Στο 10′ η Ελλάδα άγγιξε το γκολ. Ο Πίκφορντ βγήκε εκτός περιοχής με την μπάλα, ο Μπακασέτας επενέβη και εκτέλεσε άμεσα στην κενή εστία όμως ο Κόλγουιλ πρόλαβε πάνω στη γραμμή και έδιωξε σε κόρνερ, οριακά πριν η μπάλα περάσει την γραμμή. Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό. Στο 22′ μετά από τρομερή ενέργεια του Μπέλιγχαμ, ο Φόντεν βρέθηκε απέναντι στον Βλαχοδήμο, αλλά το τελείωμα του ήταν κάκιστο. Οκτώ λεπτά αργότερα, τα “τρία λιοντάρια” απείλησαν ξανά. Ο Αλεξάντερ Άρνολντ έβγαλε τη σέντρα, ο Γκόρντον πήρε την κεφαλιά αλλά δεν ανησύχησε τον Έλληνα τερματοφύλακα.

Μόλις τέσσερα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο χρειάστηκε η Ελλάδα. Όχι μόνο για να απειλήσει, αλλά και να σκοράρει. Ο Βαγγέλης Παυλίδης με μία φανταστική ενέργεια, απέφυγε τέσσερις Άγγλους και με εντυπωσιακό τελείωμα κέρδισε τον Πίκφορντ κι έκανε το 1-0. Όπως είναι λογικό, τόσο ο σκόρερ όσο και οι υπόλοιποι Έλληνες, αφιέρωσαν το τέρμα στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ, σηκώνοντας την μπλούζα του ψηλά στον ουρανό. Στο 54′ η Ελλάδα άγγιξε το 2-0, αλλά ο Πίκφορντ με ωραία απόκρουση τον σταμάτησε. Η Αγγλία ξεκίνησε να πιέζει ασφυκτικά, και στο 60′ έκλεψε την μπάλα και με τον Γουότκινς προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά το τελείωμα του ήταν αρκετά άστοχο. Στο 84′ η Ελλάδα σκόραρε με τον Παυλίδη, αλλά ο Έλληνας επιθετικός ήταν οριακά εκτεθειμένος, με το τέρμα του να ακυρώνεται. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Αγγλία κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Μπέλιγχαμ με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή κερδίζοντας τον Βλαχοδήμο για το 1-1. Στο 94′ η Ελλάδα πήρε αυτό που άξιζε στο ματς. Ο Παυλίδης με εντυπωσιακή ενέργεια κέρδισε ξανά τους πάντες κι έκανε το 2-1, χαρίζοντας τη νίκη στην Ελλάδα.

ΓΚΟΛ: 87′ Μπέλιγχαμ / 49′, 90′ + 4′ Παυλίδης
Κίτρινες: 45′ + 1′ Σάκα, 53′ Ράις / 6′ Κουλιεράκης, 71′ Κουρμπέλης, 90′ + 1 Παυλίδης, 90′ + 2′ Πέλκας
Κόκκινη: –
Δοκάρι: –

ΑΓΓΛΙΑ (Λι Κάρσλεϊ): Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Στόουνς, Κόλγουιλ, Λιούις, Ράις, Πάλμερ, Φόντεν (72′ Σολάνκε), Μπέλιγχαμ, Σάκα (52′ Μαντουέκε), Γκόρντον (60′ Γουότκινς)

ΕΛΛΑΔΑ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Γιαννούλης, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Ρότα, Σιώπης (66′ Ζαφείρης), Κουρμπέλης (74′ Κουρμπέλης), Μπακασέτας, Τζόλης, Μασούρας (65′ Πέλκας), Παυλίδης