ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΖΙΟΝΕΛΟΣ

O θάνατος του Τζορζ Μπάλντοκ βύθισε στο πένθος τον Παναθηναϊκό και γενικότερα την κοινωνία του ελληνικού ποδοσφαίρου και αθλητισμού. Συγχρόνως, ξύπνησε - αυτομάτως - δυσάρεστες μνήμες στους Έλληνες φιλάθλους από εν ενεργεία ποδοσφαιριστές που έφυγαν (αναπάντεχα) μέσα κι έξω από τα γήπεδα και σόκαραν την χώρα.

Λύσανδρος Δικαιόπουλος (1938): την Πρωτομαγιά του 1938, ο 22χρονος παίκτης του Παναθηναϊκού, συγκρούστηκε στον αέρα με τον Τζανετή της ΑΕΚ, σε φιλική αναμέτρηση μεταξύ των δυο ομάδων στη Λεωφόρο. Έπεσε άσχημα, χτύπησε σοβαρά με το πίσω μέρος του κεφαλιού στο έδαφος, υπέστη κάταγμα στη βάση του κρανίου και πέθανε δύο ημέρες αργότερα.

Νίκος Χαραλαμπίδης (1938): ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού από το 1936 έδειχνε ότι θα έχει μια σπουδαία καριέρα. Προσβλήθηκε όμως από μηνιγγίτιδα. Τα ιατρικά μέσα της εποχής δεν ήταν επαρκή με συνέπεια ο νεαρός αθλητής να αποβιώσει έπειτα από συνεχείς αιμοπτύσεις.

Θεόδωρος Ιωάννου (1959): ο ποδοσφαιριστής του Εθνικού πέθανε σε ηλικία μόλις 20 ετών. Στις 4 Οκτωβρίου 1959 και σε φιλικό αγώνα ανάμεσα με τον Παναθηναϊκό, συγκρούστηκε με δύναμη με τον αντίπαλο τερματοφύλακα Μιχάλη Βουτσαρά, χτυπώντας το σαγόνι του πάνω στον ώμο του αντιπάλου του, με αποτέλεσμα να του κοπεί η ανάσα και να παραμορφωθεί το πρόσωπό του. Το επόμενο πρωί άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Δημήτρης Κουκολίτσιος και Μουσιάρης Δημήτρης (1979): μια βροχερή μέρα στις 6 Σεπτεμβρίου 1979, δύο ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, ο 19χρονος Δημήτρης Κουκουλίτσιος και ο 20χρονος Δημήτρης Μουσιάρης έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο δεύτερος με κατεύθυνση προς την Αθήνα συγκρούστηκε μετωπικά με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Λαμίας λίγο έξω από τη Θήβα, έχοντας συνεπιβάτη τον συμπαίκτη τους Γιάννη Βαλαώρα που σώθηκε κι έγραψε τη δική του ιστορία με τη φανέλα της ΑΕΛ.

Λάζαρος Χαραλαμπίδης (1990): σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα έξω από τη Δράμα σκοτώθηκε σε ηλικία 23 ετών, στις 12 Νοεμβρίου 1990, ο ποδοσφαιριστής της Δόξας Δράμας…

Μουκαντί Τσιμάνγκα (1995): αφίχθη εν Ελλάδι το 1989 για λογαριασμό του Εθνικού, κατόπιν έπαιξε σε Καλαμάτα και Ατρόμητο. Έχασε τη ζωή του στις 30 Απριλίου 1995 σε ηλικία 27 ετών, όταν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Πανελευσινιακός – Ατρόμητος, και σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Στέλιο Βογιατζή, ο τελευταίος εντελώς άθελά του, χτύπησε με τον αγκώνα τον Τσιμάνγκα στην καρωτίδα, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει το θάνατο από ανακοπή…

Λευτέρης Μήλος (1996): αγωνίστηκε στη Λάρισα από το 1991 έως και το 1996 όταν και η ομάδα υποβιβάστηκε, ενώ στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα του Ηρακλή. Σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 8 Μαρτίου του 1997, επιστρέφοντας από κέντρο διασκέδασης, στην εθνικής οδό Λάρισας-Νίκαιας.

Ανδρέας Ζέρμας (1996): αγωνίστηκε για μια τριετία στη Λάρισα, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, στην Εθνική οδό Ελασσόνας – Τυρνάβου, σε ηλικία 25 ετών στις 6 Οκτωβρίου 1996 επιστρέφοντας από παιχνίδι της ομάδας του Δαμασιακού στην οποία αγωνιζόταν τότε.

Γιώργος Μητσιμπόνας (1997): στις 13 Σεπτεμβρίου 1997 όταν ο σπουδαίος διεθνής αμυντικός, που κατέκτησε το Κύπελλο (1985) και το πρωτάθλημα (1988) με τη φανέλα της Λάρισας, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο σε ηλικία 35 ετών. Μέρα μεσημέρι πηγαίνοντας σε προπόνηση του Τυρνάβου…

Παναγιώτης Κατσούρης (1998): στις 9 Φεβρουαρίου 1998 άφησε την τελευταία πνοή του στην άσφαλτο κι έκτοτε έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του ΠΑΟΚ («Κατσούρη ζεις, για πάντα ΠΑΟΚτσής»). Το νήμα της ζωής του κόπηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην περιοχή της Θέρμης.

Γιόβαν Γκοϊκοβιτς (2001): στις 22 Δεκεμβρίου του 2001 «έφυγε» από τη ζωή - σε ηλικία 25 ετών - σε τροχαίο δυστύχημα πηγαίνοντας στην χώρα του. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός του Ηρακλή χτύπησε σε κολόνα έχοντας αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα.

Αντόνιο ντε Νίγκρις (2009): διεθνής Μεξικανός επιθετικός, που αγωνίστηκε στη χώρα μας με τη φανέλα της ΑΕΛ. Πέθανε πρόωρα από ανακοπή στις 16 Νοεμβρίου 2009, σε ηλικία 31 ετών, ενώ κοιμόταν στο σπίτι του στη Λάρισα.

Παναγιώτης Μπαχράμης (2010): βρήκε τραγικό θάνατο στις 13 Αυγούστου 2010, στα 34 χρόνια του, όταν παρασύρθηκε από ταχύπλοο σκάφος, ενώ έκανε υποβρύχιο ψάρεμα στην Κυπαρισσία, με συνέπεια να ακρωτηριαστεί στο άνω και κάτω άκρο και να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία. Είχε παίξει σε Καλαμάτα, Ηρακλή, Λάρισα και Βέροια και έψαχνε για ομάδα εκείνες τις ημέρες.

Ολουμπάγιο Αντεφέμι (2011): ο Νιγηριανός αμυντικός της Ξάνθης, είχε πάρει άδεια για να μεταβεί στην πατρίδα του, όπου θα παντρευόταν, ωστόσο η μοίρα του επεφύλασσε άσχημο παιχνίδι. Στο δρόμο για τη Θεσσαλονίκη έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, λόγω ολισθηρότητας του δρόμου, προσέκρουσε πάνω στις διαχωριστικές μπάρες βρήκε τραγικό θάνατο.

Αγγελος Τσιπούρας (2013): τόσο κρίμα και άδικα, μόλις 16 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά του πατέρα του, στο σπίτι της οικογένειας, από ανακοπή. Ήταν ορωταθλητής Ελλάδας με την Κ17 του Άρη.

Στέλιος Μαρκούσης (2015): ο 17χρονος τερματοφύλακας της Κ20 της Βέροιας, στις 2 Σεπτεμβρίου 2015, κατά τη διάρκεια της προπόνησης αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του. Εντέλει άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς.