Δεν υπάρχει ούτε μέρα για χάσιμο για την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες της Κυριακής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εφόσον οι πολίτες δώσουν τη δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης, εμφανίζεται έτοιμος να συνεχίσει με τις μηχανές στο φουλ προκειμένου να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις που έμειναν πίσω εξ αιτίας και του αφηγήματος Τσίπρα περί απλής αναλογικής.

Ήδη, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, έχει καταρτίσει τον βασικό κορμό της κυβέρνησης που θα σχηματίσει και έχει χαράξει και τον προγραμματισμό για τα επόμενα βήματα τόσο για τα εσωτερικά όσο και για τα διεθνή θέματα. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε το μεσημέρι της Πέμπτης και μια σύσκεψη με στενούς συνεργάτες του για τα θέματα αυτά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος για την επόμενη ημέρα εφόσον, όπως και ο ίδιος έχει τονίσει, υπάρξει η ανάλογη λαϊκή εντολή στις 25 του μήνα. Το ίδιο έκανε και το 2019 με τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης αλλά και τους… μπλε φακέλους που έδωσε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου στην πρώτη συνεδρίαση.

Για μπλε φακέλους μίλησε και σε συνέντευξή του. Αυτή τη φορά άλλωστε είναι ακόμη πιο έτοιμος. Έτσι τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου θα έχουν μπροστά τους τον οδικό χάρτη και τις προτεραιότητες. Το ποια θα είναι όμως τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου είναι άλλο θέμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλήξει, όπως προαναφέρθηκε, στον βασικό κορμό. Τα υπόλοιπα μέχρι τη… Δευτέρα. Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται και ενοχλημένος από όσους ράβουν… κοστούμια ή σπρώχνουν τ' όνομά τους με διάφορα δημοσιεύματα.

Σε κάθε περίπτωση τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Και το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει, πάντα με τη προϋπόθεση της απόκτησης ισχυρής αυτοδυναμίας, προκαθορισμένο.

Τα επόμενα βήματα

Στο πλαίσιο αυτό τα βήματα, μετά τις εκλογές,  έχουν ως εξής:

1. Τη Δεύτερα μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός.

2. Την Τρίτη θα ανακοινωθεί το κυβερνητικό σχήμα, θα ορκιστούν οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές και υφυπουργοί.

3. Το απόγευμα της ίδια ημέρας θα αναλάβουν καθήκοντα.

4. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί το πρώτο υπουργικό συμβούλιο.

5. Την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Ιουνίου ο πρωθυπουργός θα είναι στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ που θα συζητήσουν για τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, τη συνέχιση της στήριξης της ΕΕ προς την Ουκρανία, αλλά και για την οικονομία, την ασφάλεια και την άμυνα, τη μετανάστευση και τις εξωτερικές σχέσεις.

6. Το Σάββατο θα επιστρέψει στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης που θα έχει προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και οι οποίες θα εγκριθούν από την Ολομέλεια της Βουλής το βράδυ της Δευτέρας 3 Ιουλίου.

7. Στις 11 και 12 Ιουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται και πάλι εκτός Ελλάδος στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στη Λιθουανία, όπου δεν αποκλείεται να έχει και συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

8. Στο ενδιάμεσο θα προωθηθούν στη Βουλή νομοσχέδια που είναι ήδη έτοιμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανακοινώσει πως θα κατατεθούν νομοσχέδια που θα κλείνουν μια και καλή τα fake news του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει.