Από τρεις ανακριτές πρόκειται να διενεργηθεί η κύρια ανάκριση για την υπόθεση των επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια, κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ, από χούλιγκαν, τα οποία οδήγησαν και στη δολοφονία ενός 29χρονου φίλου ομάδας. Λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της υπόθεσης, αλλά και λόγω του όγκου της δικογραφίας, αποφασίστηκε το σχήμα των ανακριτών να αποτελείται από έναν τακτικό και δύο επίκουρους. 

Την κύρια ανάκριση έχει αναλάβει η 25η Τακτική Ανακρίτρια, ενώ ύστερα από αίτημα του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστοφόρου Λινού και με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ, στην ανακριτική διαδικασία θα συμβάλλουν και ο 14ος Τακτικός Ανακριτής και η 20η Τακτική Ανακρίτρια των θερινών τμημάτων. 

Σκοπός είναι να ολοκληρωθούν άμεσα οι απολογίες των κατηγορουμένων και συγκεκριμένα εντός του χρόνου που ορίζει ο νόμος. Για αυτό το λόγο οι δικαστικοί λειτουργεί θα πραγματοποιήσουν τις ανακρίσεις, ομαδοποιώντας τους κατηγορούμενους. 

Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 105 άτομα (ένας νοσηλευόμενος), με τον τελευταίο συλληφθέντα να έχει προσαχθεί λίγο έξω από τα Ιωάννινα πριν λίγες ώρες. Επίσης, νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, έπειτα από μεταφορά τους στα δικαστήρια, ασκήθηκε ποινική δίωξη στους 104.

Η δίωξη που απήγγειλε στους κατηγορούμενους ο Εισαγγελέας αφορά τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες και επτά σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, το οποίο, όμως, προς το παρόν δεν προσωποποιήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές σε αυτήν τη φάση της έρευνας.

Αναλυτικότερα, η δίωξη αφορά τα εξής αδικήματα: εγκληματική οργάνωση (κακούργημα), ανθρωποκτονία από πρόθεση (κακούργημα), έκρηξη (κακούργημα) και κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα). Σε ό,τι αφορά τα πλημελλήματα, αυτά είναι: διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βιαιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου), παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και κατοχή φωτοβολίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φονικό όπλο, πιθανότατα μαχαίρι, με το οποίο δολοφονήθηκε ο 29χρονος φίλος της ΑΕΚ Μιχάλης Κατσουρής, δεν έχει εντοπιστεί ακόμη και συνεπώς αναζητείται. Ωστόσο έχουν εντοπιστεί άλλα μαχαίρια που εξετάζονται εξονυχιστικά από τις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές.

Τέλος, η έρευνα των αρχών συνεχίζεται με έμφαση τόσο στα κινητά των κατηγορουμένων που έχουν κατασχεθεί καθώς και στις εξετάσεις γενετικού υλικού και βίντεο που εκτιμάται ότι θα αποκαλύψουν και τον δράστη της άγριας δολοφονίας του φίλου της ΑΕΚ.