Στο εσωτερικό, ένας πολιτικός εκτός κυβέρνησης κάνει αντιπολίτευση, στο εξωτερικό οφείλει να υπερασπίζεται την πατρίδα του. Ακούγοντας τον πρώην πρωθυπουργό στο Συμβούλιο της Ευρώπης, πολλοί αντιλαμβάνονται τις αιτίες για τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογικά εξαϋλώνεται. Η κοινωνία τιμωρεί όλους όσοι δεν σέβονται τις αρχές και τις αξίες της.
Η δυσφήμηση της πατρίδας μας από την Αριστερά καλά κρατεί. Ο Αλέξης Τσίπρας από το Στρασβούργο κατηγόρησε την κυβέρνηση της Αθήνας για «διπλή παραβίαση των θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου» και «απόπειρα συγκάλυψης», ενώ αναφέρθηκε και σε «διολίσθηση προς τον κρατικό αυταρχισμό». Μεταξύ Κυψέλης και Σουνίου, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε χρόνο για την «Ενωμένη Αριστερά» και μετέβη στο Στρασβούργο για να μιλήσει στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Είπε πολλά, εστιάζοντας στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτά που φαίνεται πως δεν δεχόταν η κυβέρνησή του ότι είχαν οι ειρηνικοί διαδηλωτές που ξυλοκοπήθηκαν άγρια στο Πισοδέρι (με αποτέλεσμα εννέα να τραυματιστούν), οι αντίπαλοί του που σπιλώθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ με διώξεις και οι δεκάδες χιλιάδες που παρακολουθούνταν επί των ημερών του. Α, να μην ξεχάσουμε και εκείνο το περίφημο έγγραφο που ζητούσε για την παρακολούθηση κάποιων που αντιδρούσαν στην επιβλαβή για τα εθνικά μας συμφέροντα Συμφωνία των Πρεσπών. Η υπόθεση αυτή αναδείχθηκε αρχικά από εφημερίδα της Ηπείρου. Ναι, όλα αυτά τα θυμόμαστε. Οταν λοιπόν λέει ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος αποχώρησε από την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ και άφησε πίσω του συντρίμμια, πως «χρειάζονται κοινωνικές πολιτικές μείωσης των ανισοτήτων, κοινωνική δικαιοσύνη και ασφάλεια. Χρειάζεται περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερη υποκρισία από όλους μας», είναι λογικό ο κόσμος να αναρωτιέται σε ποιους νομίζει ο Αλέξης Τσίπρας ότι απευθύνεται.
Μίλησε για τις παρακολουθήσεις ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς βέβαια να αναφερθεί σε αυτές που η κυβέρνησή του έκανε σωρηδόν, βάζοντας μεταξύ άλλων στο στόχαστρό της και τρεις υπουργούς της, δικαστικούς, αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και δημοσιογράφους. Νομίζει ίσως πως ξεχάσαμε ότι η κυβέρνησή του είχε καταργήσει τη μία από τις δύο θέσεις εισαγγελέων που προβλέπονταν για την εποπτεία της δράσης της ΕΥΠ. Είπε από το Στρασβούργο επίσης ο πρώην πρωθυπουργός πως «δεν μπορούμε να μιλάμε για ανοιχτή κοινωνία, για φιλελεύθερη δημοκρατία, όταν κράτος και παρακράτος γίνονται ένα». Μάλλον δεν εννοούσε τον Ρουβίκωνα όταν μίλησε για παρακράτος, να υποθέσουμε, ούτε αυτούς που η Αμεση Δράση προσήγαγε από τη Βουλή και τους γύρισε πίσω από εκεί που τους άφησε με περιπολικά. Ναι, ήταν τον Ιούλιο του 2017. Αυτό το αναφέρουμε, επειδή ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ασφάλεια, που αποτελεί σπουδαίο αγαθό και θεμέλιο λίθο της ευημερίας.
Εκτεθειμένος ξανά
Στο εσωτερικό, ένας πολιτικός αρχηγός που είναι εκτός κυβέρνησης με την ψήφο των πολιτών κάνει αντιπολίτευση, όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Στο εξωτερικό οι Ελληνες πολιτικοί οφείλουν να υπερασπίζονται την πατρίδα τους. Προσπαθώντας ο Αλέξης Τσίπρας να παρουσιάσει την Ελλάδα ως χώρα όπου δεν γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των πολιτών, εκτίθεται ανεπανόρθωτα για άλλη μια φορά στα μάτια των Ελλήνων πολιτών. Δεν αρέσουν αυτά καθόλου στον μέσο Ελληνα και δικαίως τα κατακρίνει. Φαίνεται πως το 17,83% της κάλπης του Ιουνίου και το 20,07% της κάλπης του Μαΐου δεν ώθησαν τον αριστερό πολιτικό σε αναθεώρηση της στάσης του στα μείζονα. Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε από το Στρασβούργο και στη Συμφωνία των Πρεσπών, προσπαθώντας διά της επαναλήψεως απόψεων που έχουν απορριφθεί στη συνείδηση του λαού να πείσει για την επιβλαβή για τα εθνικά συμφέροντα επιλογή του. Καλό θα ήταν λοιπόν να του επισημανθεί ότι αυτή έχει απορριφθεί στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων και θα τον συνοδεύει αυτόν και τον ΣΥΡΙΖΑ ως ανεξίτηλος ιστορικός λεκές.
Ακούγοντας τον Αλέξη Τσίπρα, πολλοί αντιλαμβάνονται τις αιτίες για τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογικά εξαϋλώνεται. Η κοινωνία τιμωρεί όλους όσοι δεν σέβονται τις αρχές και τις αξίες της. Οσοι δεν το αντιλαμβάνονται αυτό θα κινούνται πάντα στο περιθώριο της κοινωνίας. Από τις ευρωεκλογές του 2019 και μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε μια διαδικασία πολιτικής αποδρομής που τον οδηγεί σε μονοψήφια ποσοστά. Το εξωφρενικό είναι εδώ ότι στην Κουμουνδούρου αρνούνται εμμονικά να αλλάξουν και εξακολουθούν με τις πολιτικές τους να προσβάλουν τους πολλούς. Σε λίγο καιρό, το 5% θα φαντάζει δυσθεώρητο ποσοστό για τους ΣΥΡΙΖΑίους.