«Μαζί φτιάχνουμε το μέλλον» είναι το σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας της Έφης Αχτσιόγλου που ξεκινά περιοδείες από την Τετάρτη. Σύνθημα που δύναται να εκληφθεί και ως αιχμή για το… παρελθόν δηλαδή τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο οποίος οδήγησε το κόμμα σε συνεχείς ήττες.

Η Έφη Αχτσιόγλου δείχνει να επιδιώκει να διαχωρίσει τη θέση της από θέσεις και στάσεις του πρόσφατου παρελθόντος. Αποφεύγει όμως να το κάνει με σαφήνεια. Λίγες αιχμές, κάποιες αποστάσεις και ως εκεί. Άλλωστε είναι αυτή που φέρεται να πήρε –έστω ένα θολό- δαχτυλίδι από τον Αλέξη Τσίπρα.

Το σύνθημά της όμως, περιλαμβάνοντας τον όρο «μέλλον», προκαλεί ερωτήματα. Και αυτό δεδομένου ότι μέχρι τις εκλογές αλλά και μετά από αυτές –μέχρι την παραίτηση Τσίπρα- το μέλλον ήταν ο πρώην πλέον πρόεδρος του κόμματος, την ηλικία του οποίου επικαλέστηκαν πολλοί για να δείξουν ότι δεν τελείωσε πολιτικά.

Σε κάθε περίπτωση το αν επιθυμεί να προχωρήσει στο… μέλλον θα φανεί από την τακτική που θα ακολουθήσει. Αν δηλαδή θα επιλέξει τον λαικισμό και την καταστροφολογία ή θα κάνει στροφή στην πραγματικότητα.

Την Τετάρτη πάντως ξεκινά περιοδείες στην Βόρεια Ελλάδα ενώ θα βρεθεί και στον τόπο καταγωγής της τα Γιαννιτσά.