Η Νάντια Γιαννακοπούλου, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, έριξε με τη σειρά της «λάδι στη φωτιά» και πυροδότησε συζητήσεις εντός του κόμματος με τις δηλώσεις της στο ACTION24, όπου αμφισβήτησε ανοιχτά την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η κ. Γιαννακοπούλου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο χαρακτήρισε «πολύ κάτω από τους στόχους» που είχε θέσει το ΠΑΣΟΚ.

Ζήτησε επίσης τη σύγκληση των οργάνων του κόμματος για να συζητήσουν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και έθεσε το ζήτημα της ηγεσίας, υπογραμμίζοντας ότι οι πολιτικές εκφράζονται από πρόσωπα και αυτά τα πρόσωπα πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Σχολίασε ότι η λειτουργία των οργάνων του κόμματος δεν είναι επαρκής και εξέφρασε την ανάγκη για μια ισχυρή αντιπολιτευτική φωνή.

Τέλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενισχύοντας τις εσωκομματικές αμφισβητήσεις και τις συζητήσεις γύρω από τη στρατηγική και την κατεύθυνση του κόμματος.

Η δήλωση της κ. Γιαννακοπούλου ήρθε σε συνέχεια των επικρίσεων από άλλους κορυφαίους παράγοντες του κόμματος, όπως ο Νίκος Παπανδρέου, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Παύλος Γερουλάνος, οι οποίοι επίσης έχουν εκφράσει ανησυχίες για την ηγεσία και τις επιλογές του Νίκου Ανδρουλάκη.