Με το ερώτημα «quo vadis ΠΑΣΟΚ;» σχολίασε τις εξελίξεις στο κόμμα η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου η οποία επέμεινε ότι πρέπει να συζητηθεί το ζήτημα της ηγεσίας.

Μιλώντας στο OPEN η Νάντια Γιαννακοπούλου είπε ότι «είμαστε πολιτικά στελέχη, έχουμε ευθύνη απέναντι στον κόσμο της παράταξης και ο κόσμος μου λέει ότι περίμενε κάτι άλλο. Μου λένε "ρε Νάντια εσείς δεν μας λέγατε ότι θα είμαστε δεύτερο κόμμα, ότι θα ισχυροποιηθούν τα ποσοστά, τι έγινε, τι πήγε λάθος;" Δεν πρέπει λοιπόν αυτό να το δούμε; Τα προβλήματα πρωτίστως στα κόμματα είναι πολιτικά δεν είναι προσωπικά. Η κουβέντα που γίνεται από τη δική μου πλευρά και των άλλων βουλευτών εκφράζουν την αγωνία του κόσμου. Quo vadis ΠΑΣΟΚ;».

Το βράδυ των ευρωεκλογών η Νάντια Γιαννακοπούλου έθεσε το ζήτημα για την άμεση σύγκληση των οργάνων του ΠΑΣΟΚ, βάζοντας στο τραπέζι και το θέμα της ηγεσίας του κόμματος. «Θα δούμε τη μεγάλη εικόνα. Ελάχιστες φορές έχουν συγκληθεί τα όργανα. Αν είχε έρθει δεύτερο το ΠΑΣΟΚ θα είχαν επιτευχθεί οι στόχοι, τους οποίους δεν έθεσα εγώ. Ο πρόεδρος τους έθεσε» είπε.