Ένα από τα πιο παραδοσιακά φαγητά μας. Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να φτιάξετε τυρόπιτα με τέσσερα τυριά.
Υλικά παρασκευής
450 γρ. πακέτο φύλλο κρούστας
500 γρ. γάλα φρέσκο
6 αυγά
1 κιλό τριμμένη μυζήθρα
400 γρ. τριμμένη φέτα
500 γρ. τριμμένο κασέρι
500 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
πιπέρι
λιγο μοσxοκαρυδο
λίγο βούτυρο λιωμένο στα μικροκύματα ή ελαιόλαδο για τα φύλλα
Εκτέλεση συνταγής
Να μια εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε τυρόπιτα με τέσσερα τυριά: φέτα, μυζήθρα, κασέρι και κεφαλογραβιέρα.
Ανακατεύω σε ένα μεγάλο μπωλ ολα τα τυριά και προσθέτω το πιπέρι και λιγο μοσxοκάρυδο.
Βουτυρώνω ένα ταψί ή πυρέξ και βαζω δύο βουτυρωμένα φύλλα ζύμης.
Συμβουλή: Αν ανοίξατε φύλλο στο χερι, αφήστε το λίγο να στεγνώσει. Έτσι η πίτα θα γίνει πιο τραγανή.
Ρίχνω γέμιση και εναλλάξ βουτυρωμένα φύλλα ζύμης. Δεν με πειράζει αν το φύλλο είναι τσαλακωμενο.
Συνεχίζω έτσι, δηλαδή γεμίζω και απλώνω τα φύλλα μεχρι να τελειώσει η γέμιση.
Όταν τελειώσει η γέμιση της τυρόπιτας, την σκεπάζω με 2 φύλλα βουτυρωμένα και κλείνω τα φύλλα γύρω γύρω στο ταψί μου.
Χαράζω με ένα μαχαίρι την τυρόπιτά μου.
Χτυπάω τα έξι αυγά με το γάλα και περιχύνω το μείγμα τους στο ταψί.
Ραντιζω με λιγο νερο και ψήνω την τυρόπιτα για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδίσει καλά. Βάζω το φούρνο να δουλεύει με αντιστάσεις πάνω – κάτω και το ταψί στην τελευταία σχάρα