Ιδιαίτερα επικίνδυνος ήταν ο τυφώνας Roslyn καθώς, με τις έως τώρα διαθέσιμες πληροφορίες, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί στο δυτικό Μεξικό.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί, ότι το ακραίο καιρικό φαινόμενο προκάλεσε σφοδρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες και κατολισθήσεις με τον Roslyn τυφώνα κατηγορίας 3 να φθάνει στις ακτές του Μεξικού στον Ειρηνικό με μέγιστους ανέμους 195 χιλιομέτρων την ώρα.

Βέβαια, ο τυφώνας υποβαθμίστηκε αργότερα σε τροπικό κυκλώνα, αλλά ο κίνδυνος πλημμυρών παραμένει, σύμφωνα με το BBC.Εικόνες έδειχναν πλημμυρισμένους δρόμους και αναποδογυρισμένα οχήματα, καθώς και κατεστραμμένα σπίτια. Ένας ηλικιωμένος άνδρας έχασε τη ζωή του όταν έπεσε πάνω του δοκός από στέγη και δύο γυναίκες σκοτώθηκαν από την κατάρρευση κτιρίων.

Τυφώνας Roslyn:

Τυφώνας Roslyn: Τουλάχιστον τρεις νεκροί – Δείτε με πόση ταχύτητα «χτύπησε» το Μεξικό

Η περιοχή με τις μεγαλύτερες ζημιές και οι προβλέψεις των επιστημόνων

Η περιοχή που επλήγη περισσότερο ήταν η Τεκουάλα, στην πολιτεία Ναγιαρίτ, ενώ πριν την «άφιξη» του τυφώνα την Κυριακή, περισσότεροι από δώδεκα δήμοι στη Ναγιαρίτ και το Χαλίσκο δημιούργησαν καταφύγια έκτακτης ανάγκης για όσους είχαν εκκενωθεί.

Οι επιστήμονες της μετεωρολογικής υπηρεσίας των ΗΠΑ έχουν προβλέψει μια πολύ δραστήρια περίοδο τυφώνων για φέτος με αριθμό ονομαστικών καταιγίδων, τυφώνων και μεγάλων τυφώνων πάνω από τον μέσο όρο.

Εν κατακλείδι, τον Μάιο, 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά το χτύπημα του τυφώνα Αγκάθα στη νοτιοδυτική πολιτεία Οαχάκα, ένας τυφώνας που είχε συγκλονίσει τόσο το Μεξικό, όσο και τη διεθνη κοινότητα.