Τρομακτικές είναι οι προβλέψεις για τους ανέμους του τυφώνα Μίλτον που πλήττει την Φλόριντα των ΗΠΑ, καθώς εκτιμάται πως οι άνεμοι θα φτάσουν τα 400χλμ/ώρα.

Ειδικότερα, ο τυφώνας Μίλτον με βάση τα στοιχεία των αμερικανικών αρχών έχει υπερδιπλασιαστεί σε μέγεθος μέσα σε 24 ώρες.

Τα επίπεδα ανάπτυξης των ανέμων μεγαλώνουν με ταχύτητα σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ και αναμένεται σύντομα να έχουμε ταχύτητες που θα ξεπερνούν ακόμη και τα 400 χλμ/ώρα σε συγκεκριμένες περιοχές της Φλόριντας.

«Βρείτε ασφαλές καταφύγιο» έστω και τώρα, λένε οι Αρχές

Άμεση - έκτακτη ειδοποίηση εξέδωσε η μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ στην οποία ζητά από τους κατοίκους στη Φλόριντα να βρουν ασφαλές καταφύγιο καθώς τα φαινόμενα θα ενταθούν πολύ γρήγορα.

Συγκεκριμένα στο μήνυμα που έχει αποσταλεί αναφέρεται πως είναι προτιμότερο τώρα να παραμείνουν σε όσο πιο ασφαλές σημείο μπορούν στην Πολιτεία από το να επιχειρήσουν να φύγουν.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ αναφέρει στην τελευταία του ενημέρωση πως αυτή τη στιγμή ο τυφώνας Μίλτον είναι κατηγορίας 3 με τους ανέμους να πνέουν με ταχύτητα που ξεπερνά τα 200 χλμ/ώρα.