Κι εκεί που ψάχναμε να βρούμε το ΠΑΣΟΚ, εννοείται στις δημοσκοπήσεις, εμφανίστηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης για να ψέξει τον πρωθυπουργό που πήγε στην Αγκυρα, αποφεύγοντας να θυμίσει στον Ερντογάν πως κάποτε ο πατριωτισμός… βύθιζε το «Χόρα». Κατηγόρησε επιπλέον τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι υποβαθμίζει την επιθετικότητα της Τουρκίας επιδιδόμενος σ’ έναν διάλογο με «αυταπάτες». Προφανώς ήταν πολύ νέος όταν οι αυταπάτες στην εξωτερική πολιτική του κόμματος που ηγείται, αντίστοιχες του δικού του υπερβάλλοντος πατριωτικού ζήλου, οδήγησαν το 1983 στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους στη Κύπρο.

Από κοντά ασθμαίνων, μήπως και χάσει την «πατριωτική» πελατεία, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωνε ότι ο πρωθυπουργός δεν έπρεπε να συναντήσει τον προέδρο της Τουρκίας. Γιατί; Γιατί έτσι του αρέσει ή, επί το ακριβέστερον, γιατί έτσι αρέσει σε μια δεξαμενή ψηφοφόρων με την οποία φλερτάρουν, εκτός των όψιμων πατριωτών, και όσοι έχουν χτίσει καριέρες με τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό.

«Βαστάτε, Τούρκοι, τ’ άλογα», λίγο να ξανασάνει το «πατριωτιλίκι» του Νίκου Ανδρουλάκη και του Στέφανου Κασσελάκη. Διότι με τη φόρα που έχουν πάρει αμυνόμενοι περί πάρτης, σε λίγο θα φθάσουν και ενδεχομένως μέχρι τις ευρωεκλογές να ξεπεράσουν τον Κυριάκο Βελόπουλο στο διαγωνισμό πατριωτισμού.