Συνεχίζονται σε όλη την έκταση του νομού Λάρισας και στην πόλη τα πλημμυρικά φαινόμενα σε ακόμη μια μέρα αγωνίας. Οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται στις πλημμυρισμένες περιοχές των εργατικών κατοικιών στη συνοικίες της Γιάννουλης και της Νέας Σμύρνης,  περιοχές δηλαδή όπου χθες  υπήρξε ενημέρωση για εκκένωση

Παράλληλα, συνεργεία επιχειρούν να δημιουργήσουν αναχώματα ώστε να μην πλημμυρίσει ο Πηνειός ποταμός μέσα στην πόλη, ενώ επί ποδός είναι άπαντες για την όσο το δυνατόν καλύτερη θωράκιση της περιοχής, με συνεργεία του δήμου να εργάζονται πυρετωδώς, για την εγκατάσταση μηχανημάτων άντλησης στο ύψος της ΔΕΥΑΛ.

 Συνεχίζεται και σήμερα η μεταφορά πλημμυροπαθών στις τρεις δομές φιλοξενίας που έχουν δημιουργηθεί στην πόλη. Χωριά έχουν μετατραπεί σε βάλτοι, παντού νερά και λάσπες, με την κυκλοφορία στο δίκτυο της περιοχής να έχει διακοπεί σε πολλά σημεία λόγω της πλημμύρας, προκαλώντας πρόβλημα στη μετακίνηση.

To ίδιο μεγάλη είναι και η ζημιά σε μεγάλη έκταση των καλλιεργειών του κάμπου, οι οποίες έχουν πλημμυρίσει ολοσχερώς. 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η στάθμη του Πηνειού βρίσκεται τώρα στα 8 μέτρα, με όριο τα 7 μέτρα, και συνεχίζει να κατεβαίνει, ενώ είχε ξεπεράσει τα 10 μέτρα πριν από δύο μέρες. Αυτό σημαίνει ότι στραγγίζουν τα νερά από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα και αυτό σημαίνει ότι έχουμε διαφύγει τον κίνδυνο πλημμύρας στο κέντρο της Λάρισας ωστόσο, τα νερά μετατοπίζονται προς την Κοιλάδα των Τεμπών και στη συνέχεια στο Δέλτα του Πηνειού, όπου υπάρχει στο σημείο μεγάλος όγκος νερού. Μάλιστα η γέφυρα στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στην Κοιλάδα των Τεμπών, η οποία έχει ύψος 18 μέτρων, έχει σκεπαστεί από τα νερά.

Παράλληλα ανέφερε ότι επειδή πέφτει η στάθμη του νερού στον Πηνειό, μπορεί να λειτουργήσει το αποχετευτικό σύστημα της Λάρισας και να αποτραβιούνται σταδιακά τα νερά από πολλές συνοικίες της. Μάλιστα, ο κεντρικός δρόμος στη συνοικία του Αγίου Θωμά είναι πλέον στεγνός, υπάρχει όμως πρόβλημα στους κάθετους δρόμους, καθώς τα νερά μπορεί να φτάνουν και τα δύο μέτρα ακόμη και να τα ξεπερνούν και χρειάζεται βάρκα για να μεταφερθεί βοήθεια (νερό, τροφή ή φάρμακα) στους κατοίκους των σπιτιών, ενώ συνεχίζουν για τρίτη μέρα να είναι χωρίς ρεύμα και νερό.