Με την ανακοίνωση των υποψήφιων περιφερειαρχών που θα στηρίξει η ΝΔ και με την ανακοίνωση των τριών δημάρχων των μεγαλύτερων πόλεων που επίσης θα στηρίξει στις εκλογές η ΝΔ, κλείνει ο κύκλος των ανακοινώσεων από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος.  

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι η ΝΔ θα ρίξει το βάρος και σε άλλους μεγάλους δήμους, αλλά δεν θα μπει στη λογική των επίσημων ανακοινώσεων και των χρισμάτων. Αν θέλετε τη γνώμη μου, πολύ καλά θα κάνει. Δεν χρειάζεται στους μικρότερους δήμους η ΝΔ να ανακοινώσει κομματικά χρίσματα και πολιτικές στηρίξεις. Τι νόημα έχουν άλλωστε αυτές οι ανακοινώσεις;  

ΑΛΛΑΖΟΥΝ τις πολιτικές ισορροπίες ή ενδιαφέρουν τους πολίτες ποιο κόμμα για παράδειγμα θα κερδίσει τον Δήμο Ελευσίνας ή τον Δήμο Ελασσόνας; Πέραν ορισμένων κομματικών, οι πολίτες ενδιαφέρονται στις αυτοδιοικητικές εκλογές να επιλεγούν πρόσωπα με τοπικά και υπερκομματικά χαρακτηριστικά. Αυτό είναι το ζητούμενο για τις τοπικές κοινωνίες που θέλουν να εκλεγούν δήμαρχοι οι καλύτεροι, οι πιο έντιμοι και οι πιο αποτελεσματικοί.  

ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, η απόφαση του Κ. Μητσοτάκη να μη δώσει και να μην ανακοινώσει κομματικά χρίσματα με εξαίρεση τις 13 περιφέρειες και τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας είναι απόλυτα σωστή. Και είναι σωστή και για έναν επιπλέον λόγο. Σε κάθε τοπική κοινωνία, σχεδόν σε κάθε δήμο οι υποψήφιοι που προέρχονται από τον ιδεολογικό και πολιτικό χώρο της ΝΔ είναι περισσότεροι από ένας. Για ποιον λόγο η ΝΔ να στηρίξει σε βάρος των άλλων έναν υποψήφιο και να δημιουργήσει εσωκομματικές τριβές και εμφύλιους στις τοπικές κοινωνίες; Πραγματικά δεν έχει κανέναν λόγο το κυβερνητικό κόμμα να ενισχύσει τους τοπικούς γαλάζιους εμφυλίους.  

YΠΟΧΡΕΩΣΗ της ΝΔ είναι να σβήσει τις εστίες εμφυλίων σε τοπικό επίπεδο και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με τη στρατηγική που θα ξεδιπλώσει ο κ. Μητσοτάκης. Ελεύθερες οι τοπικές κοινωνίες για να εκφραστούν οι πολίτες και να αναδειχθεί η υπεροχή των υποψήφιων δημάρχων που προέρχονται ιδεολογικά από τη ΝΔ. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μεγάλο σχολείο και από αυτή θα βγει η νέα γενιά στελεχών της ΝΔ. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε όλοι εμείς και κυρίως δεν το ξεχνά η ίδια η ιστορία της παράταξης… 

Ετοιμάζει λουκέτα στα κομματικά ΜΜΕ  

Παρότι δεν το αποκαλύπτει από τώρα για να μην πολεμηθεί εσωκομματικά, μαθαίνουμε από καλά ενημερωμένη πηγή ότι η Εφη Αχτσιόγλου είναι αποφασισμένη να κλείσει όλα τα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τα οποία εκτιμά ότι έχουν τεράστιο κόστος και δεν θα προσφέρουν τίποτα. Η απόφαση αφορά τα μέσα τα οποία στηρίζει οικονομικά η Κουμουνδούρου και όχι εκείνα που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Επί της ουσίας, η απόφαση της Αχτσιόγλου έχει να κάνει και με το άνοιγμα που θα επιχειρήσει με συναντήσεις και επαφές με καναλάρχες και εκδότες με τους οποίους θα θελήσει να έχει συνεργασία, ώστε να βλέπουν το κόμμα της εντελώς διαφορετικά. Κρατήστε την ανάρτηση και θα μας θυμηθείτε.