παγόνι (το) 1. πτηνό το οποίο δεν μπορεί να πετάξει και του οποίου το αρσενικό έχει μια μεγάλη ουρά η οποία ανοίγει σαν βεντάλια προκειμένου να προσελκύσει το θηλυκό «είναι πολύ αστείος ο Κώστας όταν κάνει σαν το παγόνι για να τραβήξει την προσοχή» 2. επιδειξιμανής, φιγουρατζής «πίστευα ότι στην πολιτική δεν θα εμφανιστεί μεγαλύτερο παγόνι από τον Βαρουφάκη και μετά ήρθε ο Κασσελάκης»

Να δοκιμάσει την τύχη του και αλλού

Η επόμενη μέρα των εκλογών αφήνει τον από σπόντα δήμαρχο Αθηναίων με καψαλισμένα τα φτερά του. Κάποιος μπορεί να παρατηρήσει ότι πρόκειται για φτερά παγονιού τα οποία πρακτικά είναι άχρηστα και άρα το κακό είναι μικρό, αλλά αυτός ο κάποιος δύσκολα θα καταλάβει τον καημό ενός παγονιού για το οποίο τα φτερά είναι ο μόνος τρόπος να τραβήξει την προσοχή. Σε κάθε περίπτωση, ο σύντροφος Δούκας δεν θα πρέπει να απογοητεύεται: πλησιάζουν οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ στις οποίες είμαι βέβαιος ότι, αν το πάρει απόφαση να συμμετάσχει, μπορεί να τα πάει πολύ καλύτερα. Κάποιος άλλωστε που ονειρεύεται να ορθώσει ένα «άγαλμα οδοκαθαρίστριας» ταιριάζει καλύτερα στο κόμμα του μνημείου των «νεκρών της ΕΡΤ» και της μικρής Μαρίας. Και ακόμα κι αν αποτύχει κι εκεί, υπάρχει ο διαγωνισμός τραγουδιού της Γιουροβίζιον, υπάρχουν Survivor, υπάρχουν My Style Rocks και γενικά υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να λουφάρει από τη δουλειά του δημάρχου και να ικανοποιήσει τη βενιζέλεια (τεράστια και ανυπόμονη) φιλοδοξία του.

Διαψεύσεις

Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι οι «κύκλοι του μπροέδρου Τσίπρα» που σπεύδουν να διαψεύσουν τη συνάντηση με τον σύντροφο Ευάγγελο Βενιζέλο και τη συγγνώμη για τη σκευωρία της Novartis. Αν είναι κάποιος που θα εκτίθετο από μια τέτοια συνάντηση αυτός είναι ο παλιός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για τον οποίο καθόλου τιμητική δεν θα ήταν η προσφορά συχωροχαρτιού στον ηγέτη και δημιουργό του τοξικού τσίρκου που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ.

Η καινοτομία είναι μια άγνωστη λέξη

Μία θέση έχασε η Ελλάδα στον δείκτη καινοτομίας Global Innovation Index 2024 και έπεσε από την 44η στην 45η, ενώ πιο πάνω βρίσκονται χώρες όπως η Τουρκία, η Ουγγαρία και η Κύπρος. Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως ανησυχητικό αποτέλεσμα που θα πρέπει να μας προβληματίσει σε σχέση με την πορεία της χώρας, η οποία κάποτε εφηύρε το φιλότιμο και τον φραπέ.

Μικροπράγματα

Δεν νομίζω πως είναι πολλά που μπορούν να περιγράψουν καλύτερα τη σχέση της Ελλάδας με τις πραγματικά σημαντικές εξελίξεις στον πλανήτη από το ότι τη μέρα που η Space Χ πέτυχε την επιστροφή του προωθητήρα πυραύλου στην εξέδρα εκτόξευσης (τεράστιο βήμα για τα ταξίδια στο Διάστημα) στα ελληνικά δελτία ειδήσεων το ενδιαφέρον μονοπώλησαν οι εσωκομματικές εκλογές ενός κόμματος του 13%.