Με αμηχανία αντέδρασε η Όλγα Γεροβασίλη στην αναφορά Κασσελάκη για υβριδικές εκλογές, δηλαδή τόσο με κάλπη όσο και με ηλεκτρονικό τρόπο. Η πρώην υπουργός γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι σε μια τέτοια περίπτωση είναι χαμένη από χέρι. Και το γνωρίζει διότι αυτό ακριβώς είχε κάνει η ίδια για να υπερψηφιστούν οι καταστατικές εκλογές που ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας στο προηγούμενο συνέδριο που προήδρευσε. 

Ο άλλοτε νεολαίος του ΣΥΡΙΖΑ Άρης Σπουρδαλάκης που έζησε την ένταση ενός συνεδρίου τότε που επαναλάμβανε μια ψηφοφορία ώστε να έρθει ένα επιθυμητό αποτέλεσμα θυμίζει τα όσα δραματικά είχαν συμβεί που επί της ουσίας άνοιξαν τον δρόμο για την εκλογή Κασσελάκη. 

«Την προτελευταία ημέρα, είχε ήδη εγκριθεί με 73% η καταστροφική διάταξη της εκλογής από τη βάση. Την Κυριακή, την τελευταία ημέρα δηλαδή του συνεδρίου υπήρχε μια ψηφοφορία με ανάταση χειρός για διάφορα καταστατικά θέματα, ένα εκ των οποίων ήταν το αν θα χρειαζόταν παρουσία (είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά) σε κάποια οργάνωση μελών.

Σε αυτήν την πρώτη ψηφοφορία, το αποτέλεσμα δεν ήταν αρχικά σαφές. Η πρόεδρος της διαδικασίας τότε μας είπε ότι "πέρασε η πρόταση, πάμε παρακάτω". Μετά από διαμαρτυρίες από το σώμα, μας είπε ότι δεν μπορούμε να ψηφίσουμε ξανά επειδή "πρέπει να φύγουν τα πούλμαν για την επαρχεία". Τελικά επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία, όπου πλέον γίνεται σαφές ότι η πρόταση δεν περνάει. Τότε η πρόεδρος που ως τότε βιαζόταν για τα πούλμαν, μας είπε ότι πρέπει να επαναληφθεί για τρίτη φορά η ψηφοφορία επειδή "υπάρχει κόσμος που είναι εκτός αίθουσας που δεν ψήφισε, πρέπει να περιμένουμε".

Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή από αυτό που έλεγε πριν. Τα πάντα, αρκεί να περάσει η απόλυτη διάλυση του κόμματος που ήθελε τότε ο Τσίπρας. Στη συνέχεια, με παρέμβαση του γραμματέα τότε του κόμματος (ψάξτε να βρείτε ποιός ήταν γιατί δεν είναι για αυτόν αυτό το ποστ), ουσιαστικά ακυρώθηκε το συνέδριο αφού όλες οι οριακές ψηφοφορίες παραπέμφθηκαν στο ...zoom μετά το συνέδριο, όπου φυσικά εκεί έγινε μια ανεξέλεγκτη ψηφοφορία όπου πέρασαν οι θέσεις της τότε πλειοψηφίας» γράφει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.