Αδιόρθωτοι, παρά τα ρούχα που άλλαξαν βάζοντας κοστούμια και γραβάτες, που έφεραν από την Αμέρικα, στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να «σερβίρουν» το ίδιο ξαναζεσταμένο φαγητό. Χωρίς πολιτικές προτάσεις, χωρίς μια ατζέντα που να μπορούν να ρίξουν στην πολιτική σκηνή, εμμένουν στις ίδιες πρακτικές που τους έφεραν στο 17,8% στις εθνικές εκλογές και στο δημοσκοπικό 13% έως 15% μετεκλογικά.

Τέμπη, παρακολουθήσεις, υποστήριξη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, διλήμματα περί προοδευτικών και μη, ρίχνονται ξανά στο μίξερ της αριστεροσύνης που φορά καινούργιο μανδύα υπό τη μορφή του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος πλέον κάνει ό,τι μπορεί για να φανεί συνεχιστής του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, ίδιος και απαράλλαχτος. Κανένα από τα πολλαπλά μηνύματα που έστειλαν οι πολίτες δεν έλαβαν στην Κουμουνδούρου. Με τον νέο αρχηγό να προσπαθεί να φανεί… θεσμικός, χωρίς όμως να μπορεί να ξεφύγει από τη λογική του celebrity –και στην περιοδεία του για τον Τάιλερ μιλούσε– και του tiktoker, αναζητεί μια… γείωση με την κοινωνία.

Η επίσκεψη στον Άρειο Πάγο μόνο έκπληξη δεν προκαλεί. Τα ίδια πρόσωπα που ήταν δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα είναι τώρα κοντά του. Ίδιοι συνεργάτες, ίδιοι σύμβουλοι. Αυτοί που επιχείρησαν να μετατρέψουν τη χώρα σε ένα απέραντο πεδίο τοξικότητας για να επιβιώσουν στο πολιτικό σκηνικό και να διατηρήσουν τα οφίτσια σε ένα κόμμα που καταρρέει μέρα με την ημέρα.

Τοξικοί, λαϊκιστές –ο Κασελλάκης δεν θα παίρνει μισθό αν καταφέρει να μπει στη Βουλή ενώ θα είναι δίπλα σε κάθε πολίτη της χώρας– και πάλι τυμβωρύχοι για να δημιουργήσουν ντόρο. Παράλληλα, ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι του διασυρμού της χώρας. Το σύνθημα έριξε ο Αλέξης Τσίπρας άλλωστε κατά την πρώτη του ομιλία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, διατεθειμένος να συνεχίσει να δείχνει τον δρόμο και στον διάδοχό του – το έπραξε και με το θέμα του Ισραήλ και της κατάστασης στη Γάζα με ανάρτησή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός. Είτε με 3% είτε με 36% είτε με 15%. Δεν θ’ αλλάξει γιατί δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό. Αν δεν υπάρξει οργή και αγανάκτηση για να πατήσει πάνω και ν’ αναδειχθεί, αδυνατεί να συνεισφέρει στην πολιτική σκηνή και στη χώρα.