Δεν είναι μόνο η σκιά του Κασσελάκη πάνω από τους τέσσερις νυν υποψήφιους, αλλά και οι ίδιοι δεν μπορούν να βρουν άκρη αν θα γίνει τελικά τηλεμαχία ή όχι.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επίσης, κάνει προεκλογική καμπάνια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, χρησιμοποιώντας μάλιστα, σύμφωνα με τις εσωκομματικές «κακές γλώσσες», όπως γράφει η «Απογευματινή», όλα τα διαφημιστικά εργαλεία των εμπορικών εταιρειών. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος… πρόλαβε το βράδυ της Παρασκευής να ενταφιάσει την προοπτική ντιμπέιτ ανακοινώνοντας στη θέση του μια πολιτική ανοιχτή εκδήλωση με όλους τους υποψήφιους που θα διοργανώσει η Νομαρχιακή Πειραιά, Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα διεφάνη ότι οι εκπρόσωποι των άλλων υποψηφίων κατάλαβαν ότι δόθηκε χρόνος έως την ερχόμενη Τετάρτη προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι διαδικασίες και να ληφθεί οριστική απόφαση. Ο Τσακαλώτος στην ανάρτησή του έδωσε πολιτικό περιεχόμενο, καλύπτοντας τη «δυσανεξία» του για τηλεμαχία με τους συντρόφους του και σημειώνοντας ότι «μετά τις πυρκαγιές ένα debate, με όρους μάλιστα τηλεοπτικού θεάματος, μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ θα έδειχνε αδιαφορία για την κοινωνία και τις πραγματικές της ανάγκες».

Απάντηση

Η εκπρόσωπος, όμως, του Στέφανου Τζουμάκα ξιφούλκησε απαντώντας ευθέως στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, επισημαίνοντας ότι η πολιτική εκδήλωση στον Πειραιά που αποδέχτηκαν όλοι «δεν έρχεται σε αντιδιαστολή με την πρόταση για διενέργεια τηλεοπτικού διαλόγου με την ευθύνη είτε της ΕΡΤ είτε κάποιου άλλου καναλιού εθνικής εμβέλειας. Αλλωστε, έχετε οι τέσσερις σας ήδη συμφωνήσει σε αυτή τη βάση προ 20ημέρου». Προσθέτει, δε, ότι για το θέμα του τηλεοπτικού διαλόγου, η πλευρά Τζουμάκα πρότεινε να διασφαλιστεί η διενέργεια κύκλου ερωτήσεων τόσο για θέματα της χώρας όσο και του κόμματος.

Η πλευρά του Νίκου Παππά υπογραμμίζει πως από την πρώτη στιγμή πρότεινε τη διεξαγωγή δύο τηλεοπτικών συναντήσεων μεταξύ των υποψήφιων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ και πρότεινε συμπληρωματικά δύο ανάλογες συζητήσεις με διοργανωτές Νομαρχιακές Επιτροπές του κόμματος, συμφωνώντας απόλυτα με την προσέγγιση Τζουμάκα. Η πλευρά Παππά, δε, αποκαλύπτει ότι συμφωνήθηκε οι λεπτομέρειες της τηλεοπτικής συζήτησης να οριστούν σε επόμενη συνάντηση των υποψήφιων προέδρων, προσθέτοντας ότι έχουν ζητήσει από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να αποκατασταθούν όσα συμφωνήθηκαν.

Οι εκπρόσωποι της Έφης Αχτσιόγλου επισημαίνουν ότι συμφωνούν σταθερά με τη λογική και την ανάγκη διεξαγωγής τηλεοπτικού ντιμπέιτ, με τους συνεργάτες της να τονίζουν ότι δεν έχει προγραμματίσει τίποτα για τις 7 Σεπτεμβρίου.