ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή την ακραία κακοκαιρία που έπληξε τη Θεσσαλία προκαλώντας ανείπωτες καταστροφές δείχνουν να βρίσκονται σε έναν μεταξύ τους διαγωνισμό για το ποιος θα στεφθεί ως ο καλύτερος… λαϊκιστής. Τα όσα επισήμως ακούγονται –τα οποία αποτελούν αναπαραγωγή αυτών που τα τρολ και οι ψεκασμένοι αναρτούν στα σόσιαλ μίντια- αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα.

Οι μετεωρολόγοι δηλώνουν πως η κακοκαιρία που έπληξε τη Θεσσαλία, κυρίως Καρδίτσα και Βόλο εμφανίζεται μια φορά στα τετρακόσια χρόνια. Και όμως αυτό δεν είναι αρκετό αφού στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ξέρουν καλύτερα για τα αίτια των καταστροφών που προκλήθηκαν. Και φυσικά φταίει γι αυτούς φταίει η κυβέρνηση, το επιτελικό κράτος και φυσικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν είναι μόνο το θέμα της κακοκαιρίας. Ακόμη και η δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη επιχειρήθηκε και επιχειρείται να μετατραπεί σε πολιτικό θέμα –ξεκίνησε ως… ταξικό- ενώ η παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από τη θέση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, έγινε δεκτή με επίθεση κατά του ιδίου κυρίως όμως κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού με το ΠΑΣΟΚ να κερδίζει στον διαγωνισμό για τον καλύτερο λαϊκιστή σε αυτή την κατηγορία αφού υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν αποδοκίμασε τον πρώην, πλέον, υπουργό.

Για το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη η παραίτηση του υπουργού είναι απλά κάτι που έγινε, είτε του ζητήθηκε είτε την υπέβαλε ο ίδιος και έγινε αποδεκτή.

Ως προς το θέμα των καταστροφών της κακοκαιρίας στη Θεσσαλία ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη με τον ΣΥΡΙΖΑ να παίζει στο γήπεδο του αλλά με πολλούς αρχηγούς που στο τέλος της ημέρας δείχνουν να συμφωνούν ως προς τη συνέχιση της τοξικότητας και της λάσπης, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας επέβαλε ως κεντρική γραμμή του κόμματος.

Το τραγικό είναι πως οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος της ημέρας όποιον και να ψηφίσουν τα στελέχη και τα μέλη, αυτά για τα οποία καταβαραθρώθηκε στις πρόσφατες εθνικές εκλογές δεν πρόκειται ν΄ αλλάξουν. Και αυτό διότι συνολικά οι υποψήφιοι –συμπεριλαμβανομένης και της εμφανιζόμενης ως μετριοπαθούς Έφης Αχτσιόγλου- έχουν ξεθάψει το τσεκούρι του πολέμου κατά της κυβέρνησης,– στρέφοντάς το όμως και εναντίον των συνυποψήφιων στο δρόμο προς τις εκλογές της Κυριακής.