Στα χειρότερα κάποιοι βγάζουν τον χειρότερο εαυτό τους ίσως γιατί η κανονικότητα δεν τα έχει βρει (ακόμα;) με τους «θεμελιωτικούς» της ριζοσπαστικής Αριστεράς: το γνωστό «μια βροχή μάς σώζει» ταιριάζει απολύτως με την ευκαιρία που αναζητούσαν στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου το πλέον ακραίο καιρικό φαινόμενο που συνέβη ποτέ στη χώρα να αποδοθεί σε κακούς κυβερνητικούς χειρισμούς. Δεν περιμέναμε από την αξιωματική αντιπολίτευση κάτι περισσότερο από αυτό που είναι καιαπό αυτό που μας είχε δείξει όταν κυβέρνησε παρέα με τους ΑΝΕΛ. Αλλά σε κάτι τέτοιες στιγμές που δοκιμάζεται η χώρα και οι κάτοικοι τωνπεριοχών που επλήγησαν από τη θεομηνία μετράνε τις πληγές τους, το να υιοθετούν στον ΣΥΡΙΖΑ τις αθλιότητες των fake news σε βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων υπερβαίνει ακόμα και αυτά τα όρια του λαϊκισμού που πιστοποίησαν με αυτήν τη μοναδική ονομασία προέλευσης το κόμμα των «Πολλάκηδων».

Διότι όταν φθάνει μέχρι το έσχατο σημείο καταισχύνης ένας εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος να αφήνει υπόνοιες ότι οι αρχές αποκρύπτουν τον αριθμό των νεκρών, ενώ τα τρολ διακινούν δήθεν αποκαλύψεις πως για να σωθεί η Καρδίτσα έσπασαν φράγμα για να πνιγούν άλλες περιοχές, είναι προφανές ότι δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για τις συνθήκες που βιώνουν οι πληγέντες, παρά μόνο ότι εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα προβοκάρουν όλους εκείνους που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βοηθήσουν τον κόσμο με στόχο να πλήξουν την κυβέρνηση.

Όσο καινούργιο κι αν είναι το… «Κασσελάκη τους και πού να το κρεμάσουν», ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει νοοτροπία όσες ευκαιρίες και να παρουσιαστούν, ώστε έστω και διά της σιωπής να δείξει ότι αντιπολίτευση ένα σοβαρό κόμμα δεν κάνει ούτε στις στάχτες ούτε στις λάσπες. Τα σοβαρά κόμματα καταθέτουν προτάσεις δημόσια, αλλά προηγουμένως συμβάλλουν στη συνολική προσπάθεια και δείχνουν σεβασμό σε εκείνους που επιχειρούν και στην αγωνία των ανθρώπων που έχασαν τις περιουσίες τους και άλλοι τους δικούς τους.

O ΣΥΡΙΖΑ σπεκουλάρει στην καταστροφή και στη δυστυχία γιατί νομίζει ότι έτσι θα συμψηφιστεί στη συλλογική μνήμη η δική του κυβερνητική περίοδος. Με ψέματα έγιναν κυβέρνηση και με ψέματα ελπίζουν ότι θα επιστρέψουν: άλλωστε η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή, όπως είχε πει ο Λένιν.