Ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης έχει ακούσει ουκ ολίγα τους τελευταίους μήνες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η άρνησή του να συμμετάσχει στις εσωκομματικές διαδικασίες μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, η αποχή του από το πανηγύρι που οδήγησε στην εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη και η επιμονή του στη συνεργασία του κόμματος με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του 2024 έχουν προκαλέσει αρνητικά σχόλια μέσα στο κόμμα. 

Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, εκείνοι που του έχουν χρεώσει την παταγώδη αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αφού ο Χρήστος Σπίρτζης ήταν αυτός που κλήθηκε να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος του σχεδιασμού και της υλοποίησης της παρουσίας του κόμματος στους δήμους και στις περιφέρειες. 

Όπως φαίνεται, όμως, ο Χρήστος Σπίρτζης δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη και απείλησε εμμέσως τους εσωκομματικούς κατηγόρους του ότι αν προκληθεί θα μιλήσει και θα πει πολλά. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΝΕΤ 24, ο κ. Σπίρτζης είπε: «Έχω τη συνήθεια να μη βγάζω χαρτιά. Καλό θα είναι αυτοί που θέλουν να προκαλούν με αυτόν τον τρόπο, να μη βγάλω χαρτιά». 

Ήταν μια δήλωση που προσθέτει περισσότερη ίντριγκα στον άγριο εσωκομματικό πόλεμο του ΣΥΡΙΖΑ και που επιβεβαιώνει ότι ο Χρήστος Σπίρτζης φτάνει, όπως και πολλοί άλλοι, στα όριά του.