Η παντελής έλλειψη πολιτικής, αλλά και κομματικής, μνήμης προβληματίζει τα στελέχη που άρχισαν δειλά δειλά να απαρτίζουν το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη. Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δηλώνει ότι σε δύο μήνες τα ελληνικά του θα είναι τέλεια, όμως ο ρόλος του απαιτεί και πολλά παραπάνω.

Πολιτική παιδεία και μνήμη κομματική είναι βασικά συστατικά που δεν διαθέτει, όπως φάνηκε από τις, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, παρεμβάσεις του. Και μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να δηλώνει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «μαθαίνει γρήγορα», εν τούτοις οι απιατήσεις είναι πολλές, όπως και αυτοί που περιμένουν στη... γωνία.

Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζουν ταχύρρυθμα μαθήματα, ώστε ο νέος πρόεδρος να πάρει μια σχετική γεύση και να μπορεί να «σταθεί» σε εκδηλώσεις, συναντήσεις και αμέσως μετά και σε συνεντεύξεις. Το ερώτημα βέβαια στην Κουμουνδούρου είναι κατά πόσο είναι διατεθειμένος να δαπανήσει τον χρόνο που απαιτείται για να καταστεί εφικτή η… εκπαίδευσή του τόσο στην ελληνική πολιτική ιστορία, στα σημερινά δεδομένα αλλά κυρίως στα κομματικά, ιδεολογικά και μη.

Το… ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει πάψει προ πολλού να αποτελεί δικαιολογία ή να δύναται να αιτιολογήσει τα πάντα όλα. Ο εκπαιδευόμενος Κασσελάκης πρέπει να αρχίσει άμεσα τα μαθήματα και αναζητούνται καθηγητές - μέντορες, ώστε να σταματήσει και η κατήχηση του νέου προέδρου από τον… Παύλο Πολάκη