Ολες οι πλευρές θεωρούν προδιαγεγραμμένη όχι μόνο τη δεύτερη ήττα, αλλά και την έκτασή της, όπως δεδομένο θεωρούν ότι από το βράδυ της Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ θα εισέλθει σε παρατεταμένη περίοδο γκρίνιας, εσωστρέφειας και αντιπαράθεσης.

Δύο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές, στον ΣΥΡΙΖΑ τρέμουν μπροστά στο ενδεχόμενο να συντριβούν με μεγαλύτερη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία και με ποσοστό που δεν θα ξεπεράσει το 20%. Δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ έχει κιόλας ξεκινήσει. Ολες οι πλευρές θεωρούν προδιαγεγραμμένη όχι μόνο τη δεύτερη ήττα, αλλά και την έκτασή της, όπως δεδομένο θεωρούν ότι από το βράδυ της Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ θα εισέλθει σε παρατεταμένη περίοδο γκρίνιας, εσωστρέφειας και αντιπαράθεσης.

Εμφανώς απογοητευμένος ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο ΣΥΡΙΖΑϊκό Kontra, δήλωσε «παρών στις μάχες που έρχονται μετά τις εκλογές», όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της Κυριακής, συμπληρώνοντας ότι δεν πρόκειται να φυγομαχήσει, ενώ επιτέθηκε σφόδρα, πλην της ΝΔ, κατά του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ.

Τα όργανα άρχισαν με τον Στέλιο Κούλογλου, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα, ξεκαθάρισε: «Ο Τσίπρας είναι πιο προχωρημένος από το περιβάλλον του, από αυτούς που έχουν “επάγγελμα Τσίπρα”, από αυτούς δηλαδή που δεν έχουν υπόσταση παρά μόνο δίπλα στον Τσίπρα. Ο Τσίπρας ήταν πιο προχωρημένος από αυτούς, αλλά βεβαίως έχει ευθύνες γιατί επέλεξε αυτούς τους ανθρώπους που προτιμούσαν να λένε σε όλα ναι παρά να λένε την αλήθεια».

Αυτούς με τους οποίους έχει έρθει εδώ και καιρό σε κόντρα ο Στέλιος Κούλογλου, που χθες τους χαρακτήρισε «επάγγελμα Τσίπρα», ότι δηλαδή δεν έχουν υπόσταση παρά μόνο δίπλα στον Τσίπρα. Ο,τι δηλαδή είχε πει κάποτε ο Γιώργος Φλωρίδης για τους «κηπουρούς» του Γιώργου Παπανδρέου…

Την ίδια ώρα, όμως, αρχηγική εκλήφθηκε η επανεμφάνιση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στα εσωκομματικά, ενώ ο πολύπειρος Στέλιος Κούλογλου έσπευσε ήδη να ξεκαθαρίσει –απαντώντας σε σχετική ερώτηση– πως είναι προφανές ότι θα υπάρξει ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα.

Τι συμπέρασμα βγαίνει από όλα αυτά; Οτι από το ίδιο το βράδυ των εκλογών θα αρχίσουν τα εσωκομματικά όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα βγουν τα εσωκομματικά μαχαίρια και όλοι θα στραφούν εναντίον όλων. Πάρτε… ποπ κορν και απολαύστε το! Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες και σε όλους και καλή ψήφο στις κάλπες της Κυριακής…