Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, που ήταν και μαγνητοσκοπημένη, ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε έναν αχταρμά υποσχέσεων που ο Αλέξης Τσίπρας έκανε προεκλογικά και μια έκθεση ιδεών για την οικονομία, την παιδεία και τα εθνικά θέματα. Δηλώνοντας αριστερός, θύμισε ότι επισκέφθηκε τη Μακρόνησο και απόρησε γιατί δεν την επισκέπτονται τα νέα παιδιά, τάχθηκε κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων αλλά υπέρ των συμπράξεων με τα δημόσια και μοίρασε χρήμα ανάλογο με αυτό που ο προκάτοχος του, ακοστολόγητα, εμφάνιζε στο πρόγραμμα το οποίο καταψήφισαν οι πολίτες

Επιφυλάσσοντας ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα στον Αλέξη Τσίπρα για την εμμονή του με την απλή αναλογική, δήλωσε πως ο ίδιος δεν πιστεύει σε αυτήν αλλά σε αυτοδύναμες κυβερνήσεις και έκλεισε την πόρτα σε συνεργασίες με άλλα κόμματα. Και ενώ τάχθηκε υπέρ του κέντρου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αναμάσησε όλα τα συνθήματα που το κόμμα του έχει ρίξει στην πολιτική σκηνή προκειμένου να καταγράψει τα αριστερά του φρονήματα και την ιδεολογικοπολιτική του τοποθέτηση στο τόξο μεταξύ αριστεράς και δεξιάς.

Ταυτόχρονα άδειασε και την  Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας πως η αριστερά δεν πρέπει να φοβάται την κανονικότητα, επισημαίνοντας παράλληλα την αριστερή του ιδεολογία, που όμως δεν προκύπτει από όσα είπε.

Είμαι αριστερός

«Είμαι αριστερός» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σημειώνοντας ότι «πήγα στη Μακρόνησο», για να θέσει το ερώτημα «για ποιο λόγο δεν έχουν δει το νησί οι νέοι;». «Δεν θέλουμε να ανοίξουμε τις πληγές;» συνέχισε για να επισημάνει πως το να είσαι αριστερός «είναι στάση ζωή, είναι αξιακός κώδικας, είναι πολιτική».

Ο Στέφανος Κασσελάκης -ως άλλος Αλέξης Τσίπρας με δόσεις Παύλου Πολάκη- κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις καταστροφές από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές, μίλησε για την ανάγκη πρόληψης και την ανασυγκρότηση των φορέων αντιμετώπισης των κρίσεων υποστηρίζοντας πως απαιτείται ένα άλλο… οργανόγραμμα.

Για την οικονομία που δείχνει να είναι το ατού του, όπως ήταν και του Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε πως πρέπει να στηριχθούν οι φτωχοί, αλλά δήλωσε πως είναι κατά της αύξησης της φορολογίας και ως εκ τούτου δεν μπόρεσε να πει πώς θα χρηματοδοτηθούν οι… ωραίες ιδέες που όπως είπε έχει καταθέσει και ψηφίστηκαν από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη είχε όλα τα συστατικά με τα οποία εμφανίσθηκε στο πολιτικό σκηνικό του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν δηλαδή κενή περιεχομένου. Ουδείς κατάλαβε τι πρεσβεύει και πού θέλει να πάει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υγ.: Η θέση του πάντως για τα πανεπιστήμια θα προκαλέσει αντιδράσεις. Διότι μπορεί να τάχθηκε κατά των ιδιωτικών μη κρατικών, αλλά μίλησε για συμπράξεις των ξένων πανεπιστημίων με τα ελληνικά. Αυτό δηλαδή που κάνει ήδη η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει καταγγείλει…