Υπάρχει Θεός και την αγαπάει την Ελλάδα και προνοεί για εμάς. Και με ικανοποίηση σήμερα γράφουμε τον πολιτικό «επικήδειο» μιας διακηρυγμένης εχθρού της πατρίδας μας, της πρώην (επιτέλους) Ολλανδής ευρωβουλευτού Σοφί Ιντ’ Βελντ, μέλους της ομάδας Renew Europe. Η υπέρμαχος της ευθανασίας, που επί μακρόν αντιπροσώπευσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το ολλανδικό φιλελεύθερο –και συνάμα αριστερόστροφο– κόμμα D66 (αποχώρησε το 2023 και εντάχθηκε στο βελγικό τμήμα του πανευρωπαϊκού κόμματος Volt), αποχωρεί καθώς απέτυχε να επανεκλεγεί και, guess what, δεν θα μας λείψει καθόλου.

Θα λείψει βέβαια στην Κουμουνδούρου, στις «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις», εντός και εκτός Ελλάδος, και σε κάποιες ΜΚΟ που επιδίδονται σε κοινωνική μηχανική, αλλά έτσι είναι η ζωή και πώς να την αλλάξεις. Η Σοφί Ιντ’ Βελντ εισηγήθηκε ψήφισμα κατά της Ελλάδας (το υπερψήφισαν οι Σοσιαλιστές, οι Πράσινοι, η Αριστερά και οι Φιλελεύθεροι) και έφτασε στο σημείο να ζητήσει, με τη συνδρομή των ΣΥΡΙΖΑίων, την περικοπή των κονδυλίων για την πατρίδα μας.

Επίθεση στον Πάπα

Η προαναφερόμενη κυρία λοιπόν, σημαιοφόρος του δικαιωματισμού και της ελευθεριότητας, ίδρυσε τη λεγόμενη Πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Εκκοσμίκευση στην Πολιτική. Αυτό για να καταλάβετε με τι είχαμε να κάνουμε και δη επί μακρόν. By the way, η κυρία αυτή είναι ιδιαίτερα εχθρική έναντι των Χριστιανοδημοκρατών. Κάτι παθαίνει όταν τους βλέπει. Κάποτε, είχε ζητήσει την υιοθέτηση ψηφίσματος καταδίκης των απόψεων του Πάπα Βενέδικτου, για την κριτική που ο εκλιπών Ποντίφικας είχε ασκήσει στη θεωρία των φύλων. Αλλά με τον λαϊκισμό η Σοφί Ιντ’ Βελντ είχε μάλλον «περίεργη» σχέση. Φανταστείτε ότι το 2017 παρέα με τον Γκάι Βέρχοφσταντ προσπάθησαν κλείσουν μια «μεταγραφή» στο ALDE: εκείνη του ιταλικού λαϊκιστικού κινήματος των Πέντε Αστέρων (M5S). Τώρα, το τι μπορεί να γύρευε το M5S στη φιλελεύθερη ομάδα μη με ρωτάτε. «Πούρος» αμοραλισμός είναι πάντως αυτό. Καλή η κουβέντα για αξίες και ιδεολογίες, αλλά η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και ο αριθμός των ευρωβουλευτών μιας ομάδας είναι και η ισχύς της. Είπαμε όμως, περί ιδεολογικοπολιτικής συνέπειας ούτε λόγος πάντως. Αφήστε τα να πάνε! Tο 2019, το ολλανδικό περιοδικό «HP/De Tijd» κατηγόρησε την Ολλανδή ευρωβουλευτή ότι εισέπραττε επί μακρόν από την ΕΕ αποζημιώσεις για εικονικές διαμονές σε ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες, όπου μάλιστα κατοικούσε. Τα όσα ακολούθησαν την εξέθεσαν ακόμα περισσότερο.

Διαχρονικές εμμονές

Πίσω στο θέμα μας: Η Σοφί Ιντ’ Βελντ, η οποία προσπαθούσε να πείσει την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα δεν είναι κράτος δικαίου, δεν κατάφερε να επανεκλεγεί, όπως προείπαμε, και δεν θα είναι πλέον σε θέση να σπιλώνει την Ελλάδα σε κάθε ευκαιρία ή να στήνει καβγάδες με Ελληνες ευρωβουλευτές. «Αυτός ο διάλογος όχι μόνο δυσφημεί την πατρίδα μου, αλλά θέτει σε κίνδυνο και την αξιοπιστία του θεσμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εργαλειοποιείτε το Κοινοβούλιο εν όψει των εκλογών. Και για αυτό οφείλετε να ζητήσετε συγγνώμη από την Ελλάδα», της είχε πει στην Ολομέλεια η Μαρία Σπυράκη. Υπόψη ότι η Σοφί Ιντ’ Βελντ εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 2004 και επανεκλέχθηκε το 2009, το 2014 και το 2019. Η απορία γιατί στο καλό επιτρέπονται τόσες θητείες δεν είναι της ώρας να απαντηθεί.

Είμαστε σίγουροι πως στην Κουμουνδούρου του εθνομηδενισμού θα έπεσε πολύ κλάμα μόλις έμαθαν ότι η Σοφί Ιντ’ Βελντ δεν θα είναι στα πέριξ. Την πρόβαλλαν πολύ, την τροφοδοτούσαν με «υλικό» και, φυσικά, υιοθετούσαν στο κατόπι και δη στο ακέραιο τις αιτιάσεις της κατά της πατρίδας μας. Επίσης, φρόντιζαν για την προβολή των τοποθετήσεών της, προκειμένου να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη. Αυτές οι τακτικές όμως καταδικάζονται στη συνείδηση των Ελλήνων, εξ ου και η συνεχής συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ.