ρεμπεσκές (ο) 1. αυτός που αποφεύγει την εργασία και γενικώς την κούραση, τεμπέλης, αργόσχολος, «ο Στέφανος δεν είναι ρεμπεσκές και απλώς έχει μια εναλλακτική στάση απέναντι στην εργασία», 2. στέλεχος της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Aριστεράς, «ο Ιάσων Τζιβιτζιλής ήταν ρεμπεσκές από τα νεανικά του χρόνια και με τους αγώνες του υπηρέτησε το όραμα για μια προοδευτική Ελλάδα»

Το μυαλό κατευθείαν σε αυτούς

Η αντίδραση των συντρόφων του κόμματος του Κασσελάκη στη λέξη «ρεμπεσκέδες» είναι ο ορισμός του μυγιάσματος, που μόνο η κατοχή της μύγας μπορεί να προκαλέσει. Για όσους έχουν δουλειές και δεν έχουν χρόνο να ψυχαγωγηθούν με κομματικούς καβγάδες, να πω ότι η Ντόρα η Μπακογιάννη, αναφερόμενη στην πιθανότητα να μην ψηφιστεί από το σύνολο των βουλευτών της ΝΔ μια μελλοντική κύρωση των μνημονίων της Συμφωνίας των Πρεσπών, είπε: «Δεν είμαστε ρεμπεσκέδες». Αμέσως οι σύντροφοι πίστεψαν ότι ο χαρακτηρισμός απευθύνεται σε αυτούς και άρχισαν να διαμαρτύρονται, παρότι η Μπακογιάννη δεν φάνηκε να αναφέρεται σε κάποιους ρεμπεσκέδες συγκεκριμένα. Αλλά, για να πω και του συριζαίου το δίκιο, δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερη λέξη από το «ρεμπεσκές» για να τους περιγράψει, οπότε λογικό είναι οι σύντροφοι να νομίσουν ότι απευθυνόταν σε αυτούς και υπό αυτήν την έννοια η έμπειρη βουλευτής δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσει μια λέξη η οποία αμέσως και αναπόφευκτα σε κάνει να σκεφτείς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μεγαλόψυχος

Μπορεί να πει κανείς πολλά για τον Στέφανο με τα κολλητά ρούχα, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το πόσο καλά φέρεται στο υπηρετικό του προσωπικό. Παράδειγμα ο τρόπος με τον οποίο γιορτάζει τα γενέθλια του ναυάρχου Αποστολάκη, όπου κάνει τα πάντα προκειμένου η ορντινάντσα να αισθανθεί ισότιμος με τον αρχηγό.

Φοιτητές και λοιπές δυνάμεις

Οταν εκκενώθηκε η κατάληψη της Νομικής, οι δημοσιογράφοι αρκετών μέσων «ενημέρωσης» (ακόμα και κάποιων που θεωρούνται «σοβαρά» ή ακόμα και «φιλοκυβερνητικά») έσπευσαν να μας ενημερώσουν ότι «προήχθησαν 28 φοιτητές». Μόνο που 8 ήταν αλλοδαποί άσχετοι με τη σχολή και από τους υπόλοιπους που δήλωσαν φοιτητές μόνο 5 δήλωσαν και τη σχολή τους. Πιθανότατα οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι ήθελαν με τον τρόπο τους να πουν ότι όλοι αυτοί σπουδάζουν στο μεγάλο πανεπιστήμιο της ζωής.

Απαιτήσεις

Για όσους έχετε ακόμα την ελπίδα ότι μπορεί η Ελληνική Αστυνομία, γνωστή και ως ΕΛ.ΑΣ. να γίνει κάτι περισσότερο από άλλη μια δημόσια υπηρεσία, θα ήθελα να σας ενημερώσω για μια νέα εξέλιξη. Συγκεκριμένα 357 αστυνομικοί που εξελέγησαν δημοτικοί σύμβουλοι απαιτούν από την Πολιτεία να τους μεταθέσει στους τόπους που εξελέγησαν (στα χωριά τους δηλαδή).