Πρόταση νομου για τον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους ετοιμάζεται  να καταθέσει το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα που είχαν μελετήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τον Νοέμβριο του 2018.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε εντολή στον Σωκράτη Φάμελλο να ετοιμάσει τη νομοθετική πρόταση ώστε σύντομα να κατατεθεί στη Βουλή.

Ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να προσπαθεί να "ανακάμψει" μετά το πλήγμα που υπέστη το προοδευτικό του προφίλ με την εσωστρέφεια που προκλήθηκε από τις δηλώσεις Πολάκη και νωρίτερα της Λινού και τις ενστάσεις τους τόσο για την ουσία όσο όμως και τη μονοθεματική ατζέντα της Κουμουνδούρου για το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών.

«Είπα στον Σωκράτη Φάμελλο και θα το κάνει η ΚΟ να κατατεθεί ως πρόταση νόμου η συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για προχωρήσει ο διαχωρισμός Κράτους Εκκλησίας» είπε στην καταληκτική ομιλία του ο κ. Κασσελάκης στην ΚΕ.

Η πρόταση έτυχε θερμής υποδοχής από τα στελέχη με τον κ. Κασσελάκη να προσθέτει: «Για να μπορέσει να υπάρξει διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας με σεβασμό στην Εκκλησία η οποία επιτελεί και θα επιτελεί τον ρόλο της στην κοινωνία για αλληλεγγύη και αδελφοσύνη».

Το ζήτημα τέθηκε και στη συνάντηση γνωριμίας που είχαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αρχιεπίσκοπο

Σημειώνεται ότι την πόρτα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πέρασε, το πρωί του Σαββάτου (13.01), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, όπου εθιμοτυπικά συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Με το πέρας της συνομιλίας τους και σε κοινές δηλώσεις τους ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι «είχαμε μια εξαιρετική πρώτη συνάντηση με τον Μακαριώτατο. Συμφωνήσαμε να τα ξαναπούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Από πλευράς μου, εξέφρασα ότι οι αξίες της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ συνάδουν πλήρως με τις αξίες της Εκκλησίας, γιατί αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε φωνή στους αδύναμους. Να μπορέσουμε να προσφέρουμε αλληλεγγύη σε όλα τα κομμάτια της κοινωνίας και ειδικά σε αυτά τα οποία αισθάνονται κοινωνικό αποκλεισμό».