«Πόντους» στις αυτοδιοικητικές εκλογές ψάχνει ο Νίκος Ανδρουλάκης προκειμένου να πείσει ότι είναι σε καλύτερη μοίρα από τον ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο κοινωνίας και ανταπόκρισης των πολιτών. Προσδοκά καλύτερα αποτελέσματα για τους υποψήφιους που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και ενώ επενδύει σε μια ενδεχόμενη διάσπαση στο κόμμα της Κουμουνδούρου κλείνει και το μάτι για το δεύτερο γύρο ως προς τους υποψήφιους που έχει στηρίξει η Χαριλάου Τρικούπη.

Στο ΠΑΣΟΚ παρατηρούν τις χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις που καταγράφει το κόμμα και ανησυχούν. Το γεγονός πως δεν εισπράττουν από την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, την πανωλεθρία που υπέστη στις εθνικές εκλογές και το εμφυλιοπολεμικό κλίμα, προκαλεί ανησυχία, την ώρα που ο αρχηγός του δείχνει να έχει επιλέξει την τακτική του ώριμου φρούτου. Όχι ως προς την κυβέρνηση και την κυβερνώσα παράταξη αλλά ως προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αναμένει δηλαδή την εκδήλωση του πολέμου που υποβόσκει όλο αυτό το διάστημα ειδικά μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμά πως θα ωφεληθεί από την εξέλιξη αυτή, αν και οι αναλυτές επισημαίνουν το ενδεχόμενο ο νέος επικεφαλής της Κουμουνδούρου να έχει μεγαλύτερη διείσδυση προς την πλευρά των ψηφοφόρων του τρίτου –με τα μέχρι σήμερα δεδομένα- κόμματος της Βουλής.

Στο πλαίσιο αυτό και με καταγεγραμμένη την μεγαλύτερη διείσδυση του ΠΑΣΟΚ στις τοπικές κοινωνίες ο Νίκος Ανδρουλάκης θεωρεί πως θα πετύχει καλύτερο... σκόρ από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές για τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας. Και όχι μόνο. Ο ίδιος και η ηγετική του ομάδα δείχνουν να πιστεύουν πως υπάρχουν περιπτώσεις υποψηφίων που αν περάσουν στο δεύτερο γύρο θα καταφέρουν να βγουν και νικητές.

Ετσι την ώρα που δείχνει να επενδύει στη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ κλείνει και το μάτι ώστε να υπάρξει στήριξη στους υποψήφιούς του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι υψηλοί τόνοι που χρησιμοποίησε στις λίγες, είναι αλήθεια, περιοδείες του κατατείνουν σε αυτό το συμπέρασμα. Μάλιστα ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίσθηκε να χρησιμοποιεί ρητορική ανάλογη με αυτή που χρησιμοποίησε στις εθνικές εκλογές, άσχετα αν δεν τον οδήγησε στα ποσοστά που ανέμενε.

Το «πείτε όχι» στους υποψήφιους της ΝΔ δείχνει ακριβώς τις προθέσεις του. Παραπέμπει στις προ των εθνικών εκλογών δηλώσεις του στις οποίες ανέφερε ότι αγωνιζόταν με στόχο να βρεθεί η κυβερνώσα παράταξη στη θέση της αντιπολίτευσης. Το ίδιος και η κατά μέτωπο επίθεση που επιχείρησε κατά της κυβέρνησης υποτιμώντας τους υποψήφιους που η ΝΔ στηρίζει αλλά και τους ψηφοφόρους της.

Πάντως το να επιχειρείς να εμφανιστείς «καλύτερος» σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα να κλείνεις και το μάτι για στήριξη των δικών σου υποψήφιων προκαλεί και ένα βέρτιγκο στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου τα στελέχη βλέπουν ακόμη μια φορά τα τρένα να περνούν και οι ίδιοι να παραμένουν στο σταθμό. Κοιτάζουν και τις δημοσκοπήσεις και ανησυχούν ακόμη περισσότερο…