Οπως λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός, «είναι κακό χωριό τα λίγα σπίτια». Η Ολγα Γεροβασίλη θα είναι εκείνη που θα... απαντήσει στον πρωθυπουργό για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ στις προγραμματικές δηλώσεις. Στη συνέχεια, όταν συγκληθεί η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου θα ορίσει τις διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού του κόμματος.

Γράφει ο Αριστείδης Ζορμπάς

Ο παλιός του ΣΥΡΙΖΑ, που βρέθηκε στην Κουμουνδούρου, ακούστηκε να λέει ότι αυτό μπορεί να είναι το μικρό «Πεντελικό» του ΣΥΡΙΖΑ, ενθυμούμενος τα όσα είχαν γίνει στο ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικό» με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Σίγουρο θεωρείται ότι υποψηφιότητα για τη διαδοχή Τσίπρα θα βάλει η Εφη Αχτσιόγλου, η οποία τις τελευταίες ώρες προσπαθεί να βγάλει από πάνω της τις αρνητικές εντυπώσεις του επεισοδίου με πρωταγωνιστή τον άνδρα της Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Ενα πρόσωπο που προαλείφεται είναι ο πολλά υποσχόμενος για τους συριζαίους Διονύσης Τεμπονέρας, ενώ «παίζει» και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ακόμη, ειδική ομάδα για τη διεκδίκηση της αρχηγίας έχει ήδη συστήσει ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος συμβουλεύεται και επικοινωνιολόγο της αγοράς. Υπάρχει όμως και ένα πρόσωπο-έκπληξη από την πλευρά των προεδρικών που ζυγίζει βήματα και δεν αποκλείει τίποτα.

Ο λόγος για τον Νίκο Παππά, ο οποίος με τη βοήθεια του Χρήστου Σπίρτζη είναι πανίσχυρος εσωκομματικά (στην Πολιτική Γραμματεία εξελέγη στις πρώτες θέσεις). Κανένας δεν αποκλείει μετά την άνοιξη «όλων των λουλουδιών» του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία για την αρχηγία ότι θα αποσυρθούν πρόσωπα για τη μάχη. Κάποιοι προεξοφλούν και νέους «παίκτες», όπως ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος όμως σήμερα είναι ένα απλό, συνδεδεμένο, μέλος.

Σε κάθε περίπτωση, μετά και την παραίτηση Τσίπρα, τα δύσκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά. Μάλιστα, οι περισσότεροι του χώρου πιστεύουν ότι το κόμμα ξαναγυρίζει εκεί από όπου ξεκίνησε, στην αφετηρία του 3%...