Ότι δεν κάνει τίποτα χωρίς να έχει μια… κάμερα κολλημένη πάνω του είναι πλέον δεδομένο. Μόνο που πλέον ο, διά της συνεχούς προβολής του, λαϊκισμός έχει χτυπήσει κόκκινο. Η επίσκεψη στη γιαγιά στο Μεσολόγγι που δώρισε ένα ασθενοφόρο από το υστέρημά της και η επικοινωνιακή εκμετάλλευσή της δείχνει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης προτίθεται να εργαλειοποιήσει οτιδήποτε και οποιονδήποτε.

Στο βίντεο που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανάρτησε για τη συνάντηση εμφανίζεται να κάνει ελληνικό καφέ (ίσως να ήταν καυτός και να μην είχε ξαναπιεί για αυτό και το σημάδι στα χείλη εκτός να έβγαλε έρπη για να δείξει πόσο κοντά στον Τσίπρα είναι), να της πιάνει «στοργικά» το χέρι και να την ακούει πλήρως προσηλωμένος για να καταλήξει στο τέλος να κάνει μια ανάρτηση για να καταγγείλει αυτός την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν προβλήματα στο χώρο της Υγείας; Ναι είναι η απάντηση. Η κίνηση της γιαγιάς από το Μεσολόγγι να δωρίσει ένα ασθενοφόρο με χρήματα που δεν περίσσευαν τ΄ έφεραν και πάλι στο προσκήνιο. Σίγουρα η ίδια δεν προχώρησε σε αυτή την ενέργεια χωρίς να έχει προσωπικά βιώματα. Το είχε πει και η ίδια όταν έγινε γνωστή η δωρεά της.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφού βρέθηκε –απροειδοποίητα πάντα- στην ευρύτερη περιοχή είχε κάθε δικαίωμα να την επισκεφθεί. Να την ευχαριστήσει και να αναδείξει την ενέργειά της. Αυτό όμως με την κάμερα μετεξελίσσεται σε επικοινωνιακό λαικισμό που μετατρέπεται σε μπούμεραγκ.

Άλλωστε η δικαιολογία ότι τα «Μέσα δεν μας παίζουν» έχει καταρριφθεί. Μόνο ο ίδιος αυτή την εβδομάδα έχει δύο εμφανίσεις χωρίς να προστίθεται η συνέντευξη που έδωσε σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Άσε που προκύπτει και ένα σοβαρό πρόβλημα. Τι θα κάνει χωρίς την κάμερα τις 21 ημέρες που θα κάνει το… στρατιωτικό του τον προσεχή –κατά πάσα πιθανότητα- Μάρτιο; Το… στερητικό σύνδρομο δύναται να προκαλέσει μεταπτώσεις. Αν και μπορεί να παρουσιαστεί και ο κάμεραμαν έστω και αν έχει εκτίσει τη θητεία του…

Σημείωση: Η γιαγιά από το Μεσολόγγι πάντως δεν ήξερε ποιός και από ποιό κόμμα ήταν...