Στους διαδρόμους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Ζαχαριάδης μιλούσε μεγαλοφώνως, λέγοντας στο «πηγαδάκι» που είχε σχηματιστεί ότι θα επιδιώξει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και… όχι μόνο, σε περίπτωση που εξασφαλίσει το χρίσμα από όλους για τον Δήμο Αθηναίων. Ο πάντα προσεκτικός Ζαχαριάδης ακούστηκε να λέει και για τον Νίκο Φίλη –που προτάθηκε και αυτός από την αριστερή πτέρυγα– «είναι επίσης μια καλή πρόταση, τον αγαπώ πολύ τον Νίκο και τον εκτιμώ, θεωρώ ότι είναι σημαντικός αγωνιστής».

Μετά τη μη εκλογή του ο Κώστας Ζαχαριάδης ψάχνει να βρει πολιτικό ρόλο στα του ΣΥΡΙΖΑ και είναι απολύτως λογικό. Από την άλλη πλευρά, και ο Νίκος Φίλης –μετά την αποτυχία του να εκλεγεί βουλευτής– θεωρεί ότι ξέρει καλύτερα τον Δήμο της Αθήνας από τον Ζαχαριάδη, αφού ήταν βουλευτής της Α΄ Αθηνών, ενώ ο Ζαχαριάδης είχε έδρα τον βόρειο τομέα της Αθήνας.

Σε κάθε περίπτωση, ο Κώστας Ζαχαριάδης κάνει στοχευμένες κινήσεις τώρα με την υποψηφιότητα στην Αθήνα και τους προσεχείς μήνες, αν βγει η Εφη Αχτσιόγλου, πιθανόν αξιοποιηθεί και ως εκπρόσωπος του κόμματος. Βέβαια στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν χάσει κάποια επεισόδια, αφού αγωνίζονται να κοντράρουν τον Μπακογιάννη, την ώρα που υπάρχει εσωτερική μέτρηση που δείχνει ότι ο δήμαρχος έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει τον δήμο από την πρώτη Κυριακή.