Μέσα σε 24 ώρες ο Στέφανος Κασσελάκης επέβαλε κομματική πειθαρχία ως προς το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια, τα μάζεψε διά της εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρας Αυγέρη, και στο τέλος την ξανα-επέβαλε…

Ένταξει, ο πρόεδρος Στέφανος μας έχει συνηθίσει. Τη μια λέει το ένα και την άλλη το αντίθετο. Το έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά είχε τη… χάρη του. Κράταγε τη μια θέση έστω 3 μέρες (όσο κρατούν και τα θαύματα) πριν την αλλάξει.

Ο Στέφανος της Ελλάδας όμως κατάφερε να αλλάξει θέση και στη συνέχεια να επανέλθει στην αρχική μέσα σε 24ώρες. Έτσι το βράδυ της Πέμπτης από το κεντρικό δελτίο του Star επέβαλε κομματική πειθαρχία στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη στάση που θα τηρηθεί στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια δηλώνοντας πως θα περάσει λόγο του κόμματός του.

Οι αντιδράσεις όμως στα περί κομματικής πειθαρχίας προκάλεσαν μια kolotoumpa. Τουλάχιστον αυτό προέκυψε απ΄ όσα δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη η οποία σημείωσε πως δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας ούτε και διαγραφών στην περίπτωση που κάποιος βουλευτής καταψηφίσει.

Μάλιστα σημαντικό ρόλο έπαιξε όπως λέγεται η στάση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος τάχθηκε κατά της κομματικής πειθαρχίας εκφράζοντας και αρνητική θέση για το νομοσχέδιο και την ψήφισή του. Αυτό που ακολούθησε ήταν αναμενόμενο. Η Kolotoumpa έγινε viral και υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη άρχισαν τα ανώνυμα και τα επώνυμα σχόλια στο διαδίκτυο, το αγαπημένο μέσο του προέδρου.

Αποτέλεσμα; Ο Στέφανος Κασσελάκης ξανάλλαξε θέση. Και με ανάρτησή του έθεσε και πάλι θέμα κομματικής πειθαρχίας προειδοποιώντας όσους παρεκκλίνουν με κυρώσεις. Κυρώσεις που σε θέματα κομματικής πειθαρχίας είθισται να έχουν ως αποτέλεσμα τις διαγραφές.

Βέβαια όταν σου έχουν μείνει 36 βουλευτές δύσκολα παίρνεις τέτοιες αποφάσεις. Πολύ δε περισσότερο όταν καραδοκεί το ΠΑΣΟΚ για να γίνει δεύτερο, αριθμητικά, κόμμα στη Βουλή.

Όπως και να έχει όμως οι Kolotoumpes μέσα σε ένα 24ωρο ήταν πολλές. Και έχει μπροστά του και ένα Σαββατοκύριακο που θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή οπότε ουδείς γνωρίζει αν θα υπάρξει κάποια νέα τοποθέτηση.

Σε κάθε περίπτωση, Στέφανε, ζαλιστήκαμε ήδη…