Μια σοβαρότατη καταγγελία κατά του Στέφανου Κασσελάκη έγινε νωρίτερα στο MEGA από Έλληνα ομογενή της Φλόριντα, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού «Greek Voice». Ο κύριος Άγγελος Αγγελάτος, καλεσμένος στην εκπομπή του Ιορδάνη Χασαπόπουλου και της Ανθής Βούλγαρη, είπε χαρακτηριστικά για τον έκπτωτο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ «ο Κασσελάκης ήταν εδώ στη Φλόριντα και τον ρωτάω κάτι -δεν μου απάντησε- και του λέω: πέστε μου σε παρακαλώ, αν θα γίνεις πρωθυπουργός της Ελλάδος, θα κάνεις τις γαλάζιες θάλασσες του Ιονίου και του Αιγαίου πελάγους, βουρκωμένες όπως στο Τέξας; Για ρωτήστε τον, αυτό. Και πόσες ημέρες -ή μήνες- φυλακή πήγε;». Στο ερώτημα των δημοσιογράφων τι εννοεί, ο κύριος Αγγελάτος είπε «εδώ τέτοιους ανθρώπους, τους φυλακίζουμε. Όταν κάνεις εγκλήματα κατά της φύσεως - σας είπα ρωτήστε τον ίδιο, αν θα γίνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος, θα βουρκώσει τις θάλασσες του Αιγαίου και του Ιονίου πελάγους, να μην είναι μπλε, αλλά να είναι βούρκος όλες οι θάλασσες;»

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων γιατί μπήκε στη φυλακή, αν ήταν από κάποιο απλό παράπτωμα όπως μια κλήση, ή κάποιου τέτοιου είδους παράπτωμα, ο κύριος Αγγελάτος είπε «πολλά παραπτώματα, ο Κασσελάκης εδώ στη Φλόριντα και στο Τέξας, έχει κάνει πολλά παραπτώματα, ρωτήστε τον». Ο κύριος Αγγελάτος όταν ρωτήθηκε να επεξηγήσει περαιτέρω την καταγγελία του, είπε ότι εκείνη τη στιγμή δε βρισκόταν στο στούντιο και είπε ότι θα επανέλθει με περισσότερα στοιχεία αύριο.

Η υπόθεση της Tiptree με την περιβαλλοντική μόλυνση στο Τέξας

Είναι αρκετά πιθανό να αναφέρεται ο κύριος Αγγελάτος στην υπόθεση της εταιρείας SwiftBulk (της οποίας ηγείτο ο Στέφανος Κασσελάκης και η οποία ήταν θυγατρική της Tiptree), όπου τον Σεπτέμβριο του 2022 ένα από τα τάνκερ της εταιρείας δεσμεύτηκε για τρεις εβδομάδες σε λιμάνι του Τέξας, λόγω της περιβαλλοντικής μόλυνσης των υδάτων που προκάλεσε. Επειδή ο κύριος Αγγελάτος έκανε λόγο για μόλυνση και «βούρκωμα των θαλασσών του Αιγαίου και του Ιονίου όπως στο Τεξας», είναι αρκετά πιθανό να αναφέρεται σε αυτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν υπέστη κανενός είδους προσωποκράτηση, στο τάνκερ απαγορεύτηκε ο απόπλους. Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε να επανέλθει με περισσότερα στοιχεία για την καταγγελία του ο κύριος Αγγελάτος, καθώς είναι πολύ σοβαρή η καταγγελία, ιδίως στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Δείτε το σχετικό βίντεο