Ξεσπάθωσε με την παρέμβασή της η Όλγα Γεροβασίλη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι είναι μία μίνιμουμ πράξη αξιοπρέπειας αυτό που καλούνται να ψηφίσουμε τα μέλη σήμερα. Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο σημείο αυτό μετά από συγκεκριμένες συμπεριφορές, τοποθετήσεις σε πολιτικά θέματα, αλλά και ζητήματα ήθους και ύφους, που τέθηκαν με ευθύνη του πρώην προέδρου Στέφανου Κασσελάκη και συνέχισε λέγοντας: « Εμείς δεν κάναμε επιθετικές ενέργειες, αλλά αμυντικές ενέργειες όλο αυτό τον καιρό.  Το κόμμα έδειξε όλους αυτούς τους μήνες πολύ μεγάλη ανοχή και υπομονή απέναντι στον πρώην πρόεδρο.  

Από την πλευρά μου έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου ήδη από τον Φεβρουάριο στο συνέδριο αλλά τότε η άποψη μου δεν ήταν πλειοψηφική. Σήμερα είναι.  Οι κινήσεις μας είναι αντίδραση στη δράση. Λέμε ένα «Ως εδώ! Ποιοι μιλούν για τη δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ; Εκείνοι που όταν είχαν την πλειοψηφία δεν ανέχονταν καμιά διαφορετική άποψη κι έφτιαχναν εσωτερικούς εχθρούς και υπονομευτές;  Σήμερα είναι μια καθοριστική στιγμή για να διασώσουμε το κόμμα μας και την ιστορία μας».

Νωρίτερα είχε αναρτήσει φωτογραφίες  μέσα από τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ γράφοντας τα εξής: «Για όποιον δεν γνωρίζει και δεν νοιάζεται για την ομαλή πορεία του #ΣΥΡΙΖΑ - #Προοδευτική_Συμμαχία, η απαρτία και η εικόνα της γεμάτης αίθουσας στην συνεδρίαση της Κ.Ε. είναι η καλύτερη απάντηση».