«Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια» λέει ο λαός, ο «απλός λαός» που λέει και ο Στέφανος Κασσελάκης. Ίσως αυτό να σκέφτηκε ο Αλέξης Τσίπρας θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο προς τον νέο πρόεδρο όσο και προς την αμφιταλαντευόμενη Έφη Αχτσιόγλου, με την κοινή έξοδό του με τον Γαβριήλ Σακαλλαρίδη.

Η επανεμφάνιση Σακελλαρίδη, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί… λαγός του Αλέξη Τσίπρα, τάραξε τα νερά. Ίσως και να οδήγησε στη συνάντηση του πρώην με τον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Τετάρτης, αφού ουσιαστικά λειτούργησε ως το μέσο για το μήνυμα που θέλησε να περάσει το Αλέξης Τσίπρας.

Ποιο είναι αυτό; Ότι τόσο ο Κασσελάκης που έχει κάνει μπάχαλο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Έφη Αχτσιόγλου δεν είναι οι μόνες… λύσεις για το κόμμα. Υπάρχουν και άλλα πρόσωπα, όπως αυτό του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, το όνομα του οποίου έχει παίξει πολλές φορές στις εσωκομματικές συγκρούσεις του κόμματος. Αποτελεί ένα είδος… δελφίνου κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ σπαράσσεται από συντροφικά μαχαιρώματα.

Έτσι, ο Στέφανος Κασσελάκης ξέρει ότι δεν είναι η μόνη λύση και ότι αν στις Ευρωεκλογές χάσει τη δεύτερη θέση δεν θα είναι δύσκολο να αντικατασταθεί. Ξέρει όμως και η Έφη Αχτσιόγλου πως αν φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πρόσωπα που θα αναλάβουν την ηγεσία μετά από μια αποχώρηση του νυν προέδρου. Θα χάσει δηλαδή τη… σειρά της αν δεν περιμένει να δει τι θα γίνει.

Με τον τρόπο αυτόν ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να διατηρηθούν οι ισορροπίες, να μην κατεδαφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να μαζευτεί λίγο ο Στέφανος Κασσελάκης, που έχει φτάσει σε σημείο να αμφισβητεί με ακραίο μάλιστα τρόπο τη διακυβέρνηση Τσίπρα και τα δήθεν επιτεύγματά του.

Ταυτόχρονα, επιτυγχάνει να… τάζει και τα… πετραχήλια. Προς όλους τους ενδιαφερόμενους. Δηλαδή ότι ο καθένας μπορεί να ΄χει… τύχη ανάλογα με τις εξελίξεις τους επόμενους μήνες.

Θα πετύχει; Δύσκολο εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά επειδή μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ, ποτέ δεν ξέρει κανείς…