Ποιά νεολαία ΣΥΡΙΖΑ; Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας εργαλειοποιεί, μπροστά την αγωνία και τον πανικό του για τις εκλογές της 21ης Μαίου, την αγωνία μαθητών (αλλά και των γονιών τους) για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, σε λογικές που θα ζήλευαν πολιτευτές άλλων εποχών ίσως και μάλιστα άλλων αιώνων. Η ανάρτησή του στο TikTok χαρακτηριστική.

Αδιαφορώντας για το κακό που προκαλεί με τις υποσχέσεις τους (τις οποίες ξέρει πως δεν θα εφαρμόσει) παίρνει και αυτή τη φορά το… ρίσκο (ρίσκο είχε δηλώσει πως αναλαμβάνει και στην πανδημία καλώντας τον κόσμο να κατέβει στις πορείες) να οδηγήσει μαθητές στο να μειώσουν ρυθμούς ενόψει εξετάσεων πιστεύοντας πως θα έρθει η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και ώς εκ τούτου, όλο και κάπου θα μπουν.

Παράλληλα όμως υποτιμά την πλειοψηφία των νέων της χώρας, εκφραστής της οποίας δηλώνει, αφού εμφανίζει τους σημερινούς 17αρηδες και 18αρηδες θιασώτες της ήσσονος προσπάθειας. Ρίχνει τα δίχτυα της προπαγάνδας για να ψαρέψει ψήφους από τους νέους ανθρώπους όπως κάνει με κάθε τάξης και ηλικία υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες

Η ανάρτησή του στο TikTok και τα όσα λέει σε αυτή δείχνουν πως απλά η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε το ρόλο του… λαγού του Τσίπρα και της άθλιας προπαγάνδας της Κουμουνδούρου που από τις… μαύρες αγκινάρες στρέφει το βλέμμα της στην εργαλειοποίηση της αγωνίας.

Τί είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο TikTokq Πολύ απλά ότι θα καταργήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για να μπουν στα ΑΕΙ και «όσα παιδιά έχουν στοιχειώδεις δυνατότητες να τα καταφέρουν». Τα υπόλοιπα λόγια περιττά.

Συγκεκριμένα με ένα βίντεο στο TikTok αφού δηλώνει ότι «Γυρνάω από Τρίπολη, όχι με το κρατικό αεροσκάφος, με το αυτοκίνητο» (δεν θα μπορούσε άλλωστε δεν είναι πρωθυπουργός) σημειώνει πως στην Τρίπολη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει «στην αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου», όμως «η κ. Κεραμέως τέσσερα χρόνια τώρα το έχει απαξιώσει» καθώς και ότι με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής σχολές κλείνουν.

Και στη συνέχεια σημειώνει πως «ήρθε και με βρήκε ένας μαθητής 17 χρονών, ψηφίζει για πρώτη φορά, και με ρώτησε αν είναι αλήθεια αυτό που λέμε ότι από αυτές τις εξετάσεις θα ακυρώσουμε την ελάχιστη βάση, δίνοντας τη δυνατότητα να περάσουν περισσότεροι στα πανεπιστήμια».

«Του είπα όχι απλά είναι αλήθεια, είναι δέσμευση. Γιατί εμείς δεν θέλουμε να βάζουμε φραγμούς στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε όσα παιδιά έχουν στοιχειώδεις δυνατότητες να τα καταφέρουν. Και γιατί εμείς δεν δουλεύουμε για τους κολεγιάρχες αλλά για μια δημόσια παιδεία με υψηλής ποιότητας σπουδές σε όλα τα δημόσια πανεπιστήμια» καταλήγει.