Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ –αυτά που έμειναν με τον Στέφανο Κασσελάκη– συνεχίζουν την ίδια τακτική. Πέραν του λαϊκισμού-πολακισμού, που αποτελεί την κεντρική ιδεολογική αναφορά ως κομματικού σχηματισμού, παραμένουν εραστές της λογικής του λαού που δεν έχει καταλάβει τι έχει κάνει ψηφίζοντας στις εθνικές εκλογές. Και μπερδεύουν τη σκιά τους με το μπόι τους.

Δεν είναι υποτιμητική η αναφορά. Υποτιμητικό είναι αυτό που κάνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όταν αναφέρονται στην κοινωνία, τον λαό και τις προθέσεις ή τις σκέψεις του. Πάρτε για παράδειγμα την Κατερίνα Νοτοπούλου. Η οποία δήλωσε ότι «οι εξελίξεις τρέχουν τόσο γρήγορα που μας βάζουν μπροστά σε μεγαλύτερες ευθύνες στην ελληνική κοινωνία. Η κοινωνία έκανε μία επιλογή και οφείλουμε να την τιμήσουμε και να την υπερασπιστούμε για να βάλουμε ένα τέλος στις πολιτικές του κ. Μητσοτάκη».

Δηλαδή σύμφωνα με την κ. Νοτοπούλου «κοινωνία» είναι οι 74.285 ψήφοι που έλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης από 134.420 που πήγαν και ψήφισαν στις 25 Σεπτεμβρίου (τα έγκυρα ήταν 132.710) και η επιλογή της είναι να μπει «ένα τέλος στις πολιτικές του κ. Μητσοτάκη», ο οποίος ως επικεφαλής της ΝΔ ψηφίσθηκε από 2.115.322 ψηφοφόρους. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 930.013 και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ήδη ένα ποσοστό έχει κουνήσει μαντίλι χωρίς να γνωρίζει κανείς πού θα σταματήσει αυτός ο κατήφορος.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Δεν είναι μόνο η Κατερίνα Νοτοπούλου. Αυτή η εμμονή ότι εκπροσωπούν όλη την κοινωνία και τα θέλω της ξεπερνά κάθε πολιτική λογική. Πολύ δε περισσότερο τη στιγμή κατά την οποία η κοινωνία τούς έχει στείλει απανωτά μηνύματα, τα οποία δείχνουν να μη διαβάζουν, να μην κατανοούν και κυρίως να μην μπορούν να τα αποκωδικοποιήσουν αν και είναι πολύ απλά.

Είναι περίπου σαν την εκπροσώπηση των νέων που έχουν κάνει σημαία μόνο και μόνο διότι στηρίζουν κάθε κινητοποίηση που γίνεται. Χρησιμοποιούν δε την ανύπαρκτη νεολαία ως κινητήριο μοχλό την ώρα που –όπως διαβάζουμε σε site– δεν έχει κρύψει τα φιλοσυριζαϊκά, μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον, αισθήματα ότι τα μέλη της νεολαίας είναι «λίγο πάνω από 1.000 σε όλη την Ελλάδα»

Και συνεχίζει το ίδιο σχόλιο: «Από τα 150.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, η φοβερή –τρομάρα τους!– νεολαία αριθμεί ποσοστό αρκετά κάτω από 1%. Για τέτοια «υπερδύναμη» μιλάμε.

Στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως έχουν εγγεγραμμένα 170.000 μέλη. Στις εσωκομματικές εκλογές τη δεύτερη Κυριακή ψήφισαν 134.000 πάνω κάτω και Κασσελάκη ψήφισαν περίπου 75000. Ε, δεν το λες και μήνυμα της κοινωνίας. Απλά αποτυπώνεις τη ρήση ότι μπερδεύουν τη σκιά (τις φωνές στο πεζοδρόμιο και τον ντόρο που σηκώνουν) με το… μπόι (το πολιτικό, αυτό που καταγράφεται στις εκλογές και τελευταία στις δημοσκοπήσεις)

Υγ.: Ίσως η συνεργασία με το «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά και την αποδοχή της πρότασής του με επίσημο τρόπο και επιστολή του Στέφανου Κασσελάκη να ανεβάσει τα… ποσοστά του κόμματος.