Σε… σκέψεις έχει μπει ο Παύλος Πολάκης. Ο λόγος; Ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις ειδικά από τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Έφη Αχτσιόγλου. Αφήνει έξω τον Νίκο Παππά, αλλά εμφανίζεται να προειδοποιεί ότι αυτά τον έχουν βάλει σε σκέψεις επαναφέροντας εμμέσως στο προσκήνιο ενδεχόμενη υποψηφιότητά του.

Με ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης επιτίθεται στην Έφη Αχτσιόγλου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο υποστηρίζοντας πως δεν έχουν «συγκεκριμένες θέσεις», αλλά αναλώνονται σε «γενικές ρετσέτες, χαρακτηρισμούς και εκτιμήσεις για τον Τσίπρα, εκθέσεις καλολογικών στοιχείων και γενικώς έπεα πτερόεντα».

Και αφού υπενθυμίζει ότι ο ίδιος κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγει γράφοντας πως όλα αυτά που γίνονται τον βάζουν σε… σκέψεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επανεξετάζει ίσως και τη θέση του αναφορικά με το να είναι υποψήφιος για αρχηγός του κόμματος.

Βέβαια, δεν κάνει αναφορές στον Νίκο Παππά. Δηλαδή δεν τον εντάσσει στους υποψήφιους που δεν έχουν θέσεις. Είναι συγκεκριμένος ως προς τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται. Δεν κάνει αναφορά στον Στέφανο Τζουμάκα, αν και πιθανότατα ο λόγος είναι πως δεν προτίθεται να ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Όμως δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός πως αν ο ίδιος δεν αποφασίσει να δηλώσει υποψηφιότητα –μπορεί να το κάνει μέχρι το συνέδριο– θα στηρίξει, ολόψυχα, τον Νίκο Παππά.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη όπως ακριβώς είναι στον προσωπικό του λογαριασμό:

«Βλεπω διάφορες συνεντεύξεις υποψηφίων προέδρων και μιλώ για Τσακαλώτο και Αχτσιόγλου όπου δεν βλέπω γραμμή ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ, απλά γενικές ρετσέτες, χαρακτηρισμούς και εκτιμήσεις για τον Τσίπρα, εκθέσεις καλολογικών στοιχείων και γενικώς έπεα πτερόεντα…

Στην τοποθέτησή μου στην Κεντρική Επιτροπή είπα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ που είναι ο κορμός ενός πολιτικού σχεδίου, πέρα από τη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ τού γιατί χάσαμε.

Περιμένω κάτι αντίστοιχο από ΟΛΟΥΣ τους υποψηφίους…

Ξαναβάζω την ομιλία μου για επανάληψη… γιατί με έχετε βάλει σε σκέψεις…»