Στον… πάγο βάζει ο Στέφανος Κασσελάκης όσα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να θέσουν θέμα Πολάκη και να αναδείξουν τη ζημιά που κάνει στο κόμμα. Η ταύτιση είναι σχεδόν πλήρης παρά την αναφορά που έκανε ο ίδιος σχετικά με τη στάση του… μέντορα του απέναντι στη Σία Αναγνωστοπούλου και η οποία χαρακτηρίστηκε ως ένα «μάλωμα» για τους τύπους.

Στελέχη που κινούνται και κοντά στον Αλέξη Τσίπρα βλέπουν την κατάσταση και χωρίς να εκπροσωπούν τον πρώην πρόεδρο του κόμματος –ο οποίος επίσης είχε ταυτιστεί με τον Παύλο Πολάκη- επιδιώκουν να δείξουν στον Στέφανο Κασσελάκη το πρόβλημα που δημιουργείται από τη στάση του «αψύ Κρητικού» τόσο εσωκομματικά όσο και στην κοινωνία.

Όμως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κλείνει τα αυτιά του. Στηρίζει τον Παύλο Πολάκη και απομακρύνεται από όλους όσοι του κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Κατ΄επανάληψη μάλιστα τον έχει στηρίξει και στην τελευταία του συνέντευξη υποστήριξε αφενός ότι από την ημέρα που τον τοποθέτησε ως συντονιστή δεν έχει λειτουργήσει με τοξικότητα, αφετέρου ότι είναι πολύ… παραγωγικός.

Πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης έχει υιοθετήσει πλήρως τον πολακισμό ως κεντρική πολιτική γραμμή. Η ρητορική του όλο και περισσότερο μοιάζει με αυτή του Παύλου Πολάκη. Επιχειρεί να σηκώσει τους τόνους και να κινηθεί στο πλαίσιο που κινήθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας μέχρι τις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Πλαίσιο που καταδικάστηκε με τον πλέον ηχηρό τρόπο.