Αρχές του 2019 ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε ότι το «ατού» του είναι η… οικονομία. Ναι, αυτό δήλωνε ο τότε πρωθυπουργός που παραλίγο να ρίξει τη χώρα στα βράχια, έφερε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο και διέλυσε τη μεσαία τάξη μέσα από την επιβολή δεκάδων φόρων. Αυτών που η σημερινή κυβέρνηση καταργεί ή μειώνει από την ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Τώρα ετοιμάζει… ημερίδα για την οικονομία.

Ενεργοποιώντας το ινστιτούτο που ίδρυσε ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί ημερίδα με θέμα «Αντιμετώπιση της ακρίβειας, οι προκλήσεις και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας». Εντυπωσιακή και η προαναγγελία της ημερίδα στην οποία αναφέρεται ότι «Διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο για τις διεθνείς και ευρωπαϊκές οικονομικές εξελίξεις, που χαρακτηρίζεται από αυξημένη αβεβαιότητα, γεωπολιτικό κατακερματισμό και οικονομική επιβράδυνση».

Και συνεχίζει σημειώνοντας ότι «η ακρίβεια διογκώνεται και όλο και περισσότεροι πολίτες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας, με τις προκλήσεις για την ανάπτυξη, την εργασία, τη μεσαία και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, να γίνονται όλο και πιο εμφανείς».

Για να καταλήξει: «Η ανάγκη για αξιόπιστες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και τομεακές πολιτικές, για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανθεκτικότητα, είναι επιτακτική».

Με απλά λόγια στο πλαίσιο του rebranding του ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να ασχοληθεί και με την οικονομία. Και να σώσει και πάλι τη… χώρα, όπως έκανε και την περίοδο 2015 - 2019.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι στην ημερίδα θα συμμετέχουν μόνο… προοδευτικοί πρώην υπουργοί όπως για παράδειγμα ο Γιάννης Δραγασάκης η Λούκα Κατσέλη και ο Νίκος Χριστοδουλάκης. Και φυσικά θα μιλήσει και ο Αλέξης Τσίπρας ώστε να αναλύσει τις προκλήσεις και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας...