Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη και ο Αλέξης Τσίπρας ασχολείται με το… rebranding του μέσα από το ινστιτούτο του, η ιστοσελίδα του οποίου βγήκε στον.. . αέρα με ένα βίντεο του πρώην –τέως κατά Κασσελάκη– αρχηγού του κόμματος και πρώην πρωθυπουργού.

Είναι το Ινστιτούτο μέσα από το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να διαμορφώσει ένα άλλο προφίλ. Να ξεφύγει από την τοξικότητα και τον λαϊκισμό που επέβαλε στην πολιτική ζωή του τόπου προκειμένου να αναρριχηθεί στην εξουσία εκμεταλλευόμενος την αγανάκτηση και την οργή των πολιτών στην πιο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να διαμορφώσει ένα άλλο προφίλ, θα έλεγε κανείς πιο… ευρωπαϊκό. Μιλά για το μέλλον μέσα από την ιστοσελίδα του ινστιτούτου όπου ο ίδιος εμφανίζεται σε ένα βίντεο να το… ατενίζει με μια σκηνοθετική πινελιά θυμίζοντας τρόπον τινά λίγο και το τελευταίο βίντεο του Στέφανου του Σκέτου.

Ο ίδιος φυσικά δεν δηλώνει… Σκέτος. Απλά δηλώνει έτοιμος για ένα επόμενο βήμα που ουδείς γνωρίζει πότε θα γίνει και με ποιον στόχο. Το κάνει όμως την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται υπό διάλυση. Που δεν αναζητεί απλά αρχηγό, αλλά λόγο ύπαρξης στο πολιτικό σκηνικό.

Ίσως γι' αυτό οι… σύντροφοί του τον κατηγορούν πως περιμένει να δει τι θα γίνει προκειμένου σε βάθος χρόνου να επιστρέψει για να ηγηθεί μιας κεντροαριστερής παράταξης. Και ίσως είναι έτσι. Να περιμένει τις εξελίξεις αν και ο άχαστος πρώην πρωθυπουργός έχει γίνει πιο γνωστός για τις… αυταπάτες του.