«Δεν ξέρω σε ποιους δημιουργεί ναυτία το καράβι για τις Σπέτσες αλλά σίγουρα δημιουργεί ναυτία το να βλέπεις μια αξιωματική αντιπολίτευση να συνεχίζει να πολιτεύεται με fake news», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 για τη δήθεν «υπουργοποίηση» του Στέφανου Κασσελάκη.

Όπως υπογράμμισε, έχει βγει ο ίδιος ο κ. Διαματάρης και έχει διαψεύσει δημοσίευμα της εφημερίδας Documento ότι το 2019 πρότεινε εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Στέφανο Κασσελάκη να αναλάβει θέση υπουργού. «Δεν ξέρω γιατί πρέπει εμείς να μπαίνουμε σε μια τέτοια συζήτηση με μια αξιωματική αντιπολίτευση που την προηγούμενη εβδομάδα ασχοληθήκαμε πάνω από 24 ώρες με αυτό το ερώτημα, το προηγούμενο 24ωρο ασχολιόμασταν με το αν κατάλαβε καλά ο κ. Κασσελάκης την έκφραση για το κάρο και το άλογο, δεν νομίζω ότι αξίζει το λόγο. Θα έπρεπε ίσως οι σύμβουλοι του κ. Κασσελάκη να τον προστατεύουν λίγο περισσότερο», είπε ο Νίκος Ρωμανός.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια τόνισε ότι «η πλειονότητα των πολιτών είναι σίγουρα μαζί μας σε αυτό. Από εκεί και πέρα το αν οργανωμένες μειοψηφίες θα καταλάβουν ότι έχουμε αλλάξει εποχή ή θα συνεχίσουν να είναι προσκολλημένες σε άλλες δεκαετίες προφανώς αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας το απαντήσουν οι εκπρόσωποι αυτών των μικρών μειοψηφιών». Συμπλήρωσε ότι «δεν γίνεται να είμαστε σχεδόν η μόνη χώρα στον κόσμο, η οποία δεν επιτρέπει τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Δεν γίνεται να υπάρχουν 40.000 παιδιά τα οποία πάνε σε άλλες χώρες, ακριβώς επειδή δεν τους έχουμε δώσει τη δυνατότητα να μπορούν εδώ να σπουδάσουν σε μη κρατικά πανεπιστήμια. Και για να το συνδέσω και με τη συζήτηση για την αξιωματική αντιπολίτευση και την υποκρισία τους, δεν γίνεται ο κ. Κασσελάκης να μην επιτρέπει στα ελληνόπουλα να έχουν αντίστοιχες σπουδές με αυτές που είχε αυτός χωρίς να πληρώσουν τα λεφτά για να πάμε στην Αμερική. Αυτό είναι κάτι άκρως ταξικό και νομίζω ότι ειδικά άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται ότι έχουν χτίσει μια ατζέντα κόντρα στην ταξικότητα θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα υποστήριζαν μια τέτοια μεταρρύθμιση».

Αναφερόμενος τέλος στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Νίκος Ρωμανός είπε  ότι εντός της εβδομάδας θα μπει το πλαίσιο της συζήτησης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.