«H Ομπρέλα δεν ήθελε ούτε τον Τσίπρα» σχολίασε ο Νίκος Παππάς σχετικά με την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της επεισοδιακής συνεδρίασης της Κεντρικής επιτροπής, το Σαββατοκύριακο, εκτιμώντας πως «είναι δεδομένο πλέον ότι θα κάνει άλλο κόμμα».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκανε λόγο για αδικαιολόγητη κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη από την πρώτη μέρα που έγινε πρόεδρος, από πολλά στελέχη του κόμματος. Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την κριτική που έχει ασκηθεί από την «Ομπρέλα» που αποχώρησε και την ομάδα της Αχτσιόγλου που παραμένει, υποστήριξε πως «μπορούμε και πρέπει να τραβήξουμε μια γραμμή εδώ και να τελειώσουν όλα».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «κανείς δεν μπορεί να είναι χαρούμενος με τις διαγραφές και τις αποχωρήσεις» και είπε πως «πρέπει να ζητήσουμε όλοι μια συγνώμη από τον κόσμο της Αριστεράς για τα όσα ακολούθησαν από την εκλογή του Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, ο Νίκος Παππάς απέδωσε την κακή δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στα στελέχη που αποχώρησαν και «ασκούσαν πολεμική κριτική μέσα στο ίδιο τους το κόμμα», ενώ έθεσε ως εκλογικό πήχη των ευρωεκλογών το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εθνικές εκλογές.