Στην Πύλο κατευθύνονται, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Παύλος Μαρινάκης και η υποψήφια βουλευτής Β'3 Νότιου Τομέα Αθηνών Σοφία Βούλτεψη, επιπροσθέτως του κλιμακίου που βρίσκεται ήδη εκεί με αφορμή το τραγικό ναυάγιο που συνέβη σε διεθνή ύδατα της Μεσογείου, νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου. 

Σχετικά με το κλιμάκιο του κόμματος που βρίσκεται ήδη εκεί, είχε ανακοινωθεί προ ολίγου η μετάβασή του στην περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, το κλιμάκιο αποτελείται από τον συντονιστή του διαγραμματειακού Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τη γραμματέα Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου και τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στον νομό Μεσσηνίας Μίλτο Χρυσομάλλη, Γιάννη Λαμπρόπουλο, Περικλή Μαντά, Μαριαλένα Γυφτέα, Πιπίνα Κουμάντου και Πέγκυ Νίκα. 

Αναβολή της συγκέντρωσης της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα

Να αναφερθεί πως λόγω του συμβάντος, η προγραμματισμένη για σήμερα, Τετάρτη, 14 Ιουνίου, προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα με ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη αναβάλλεται. Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του τραγικού ναυαγίου σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου και για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο αλιευτικού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, σε διεθνή ύδατα. Όπως έγινε γνωστό τα θύματα της ναυτικής τραγωδίας έχουν φτάσει τα 79, ενώ έως τώρα έχουν περισυλλεγεί 104 μετανάστες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, με τις Αρχές να εκφράζουν φόβο ότι οι νεκροί μπορεί να είναι πολύ περισσότεροι,  καθώς εκτιμάται ότι ο αριθμός των μεταναστών που επέβαιναν στο αλιευτικό σκάφος ξεπερνά τους 600. Το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει κατά τις πρώτες πληροφορίες των αρχών από το Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία. Οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν από τις ιταλικές περί τις 2.30 τα ξημερώματα και τέθηκαν σε επιφυλακή τα νοσοκομεία Τρίπολης, της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας και της Σπάρτης.