Έφτασε στην Αθήνα ο πρωθυπουργός τηςΙνδίας, Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος θα έχει επαφές με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Έλληνα ομόλογο του, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τον Ναρέντρα Μόντι υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης. Η επίσκεψη είναι ιστορική, καθώς είναι η πρώτη επίσκεψη Ινδού πρωθυπουργού στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια, από το 1983, όταν επισκέφθηκε τη χώρα μας η Ίντιρα Γκάντι. Τα ίδια πρόσωπα επισημαίνουν πως η έλευση Μόντι είναι ένα ορόσημο, που σηματοδοτεί τη βούληση και των δύο πλευρών να επανεκκινήσουν, να διευρύνουν τις ελληνο-ινδικές σχέσεις, αλλά και να εδραιώσουν την οικονομική συνεργασία στο ανώτατο επίπεδο.

Ο Ινδός πρωθυπουργός, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζει: «Προσγειώθηκα στη Αθήνα. Προσβλέπω σε μία παραγωγική επίσκεψη στην Ελλάδα με στόχο την εκβάθυνση της φιλίας μεταξύ Ινδίας - Ελλάδας. Θα έχω συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και θα έρθω σε επαφή με την Ινδική κοινότητα».

Ο ίδιος, σε άλλη ανάρτησή του, σημειώνει για τη θερμή υποδοχή από τους συμπατριώτες του: «Ανάμεσα στα ιστορικά τοπία της Ελλάδας, η ζεστασιά και η φιλοξενία της ινδικής κοινότητας λάμπει έντονα. Τους ευχαριστώ από καρδιάς για το θερμό καλωσόρισμα».

Λόγω της επίσκεψης έκλεισαν προσωρινά, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

Η επίσκεψη καλύπτεται εκτεταμένα από τα ινδικά ΜΜΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εφημερίδα «Times of Ιndia» ανακοίνωσε άμεσα ότι ο κ. Μόντι αφίχθη στην Αθήνα, ενώ ανήρτησε σε άλλο tweet βίντεο με την ενθουσιώδη υποδοχή που του επεφύλαξαν οι συμπατριώτες τους. Σήμερα δε φιλοξενεί άρθρο του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τίτλο «Ελλάδα και Ινδία: μια φιλία χιλιετιών που γίνεται ισχυρότερη».