Αρχικά, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο.

Υλικά για τη συνταγή

1 κιλό μοσχάρι σπάλα
2 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές βούτυρο
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
500 γραμμάρια αρακάς
2 καρότα τριμμένα
1/2 φλυτζάνι κρασί άσπρο αρετσίνωτο
5 ώριμες ντομάτες
2 κλωνάρια μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε καλά το κρέας του μοσχαριού, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αλευρώνουμε.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα καρότα και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 5-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Παράλληλα, τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες.

Σβήνουμε το κρέας με το κρασί και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον μαϊντανό, τη δάφνη, το αλατοπίπερο, και αρκετό νερό.

Αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 45 λεπτά με 1 ώρα. Τακτικά παίρνουμε ένα πηρουνάκι και ελέγχουμε το μοσχαράκι μας αν τρυπιέται εύκολα.

Όταν το μοσχαράκι είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 ακόμη λεπτά.