Ένας πραγματικός χαμός εξακολουθεί να γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι γνωστό, παίζει σχεδόν σε όλα τα ΜΜΕ και δεν νομίζω ότι έχει καμία σημασία να ασχοληθούμε και πάλι με τον εμφύλιο πόλεμο στο κόμμα του Κασσελάκη. Ολοι είναι εναντίον όλων, επιβεβαιώνοντας ότι το κόμμα αυτό είναι ένα απερίγραπτο μπάχαλο.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία και βγήκε ως πραγματική είδηση από αυτά που είπε ο Κασσελάκης στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου είναι η κυνική διαπίστωση για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ και ο τρόπος που οι πολίτες πλήρωσαν πολύ ακριβά τη φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης του Τσίπρα.

ΝΑ ΔΟΥΜΕ τα πράγματα από την αρχή. Για πρώτη φορά ακούστηκε αντίθετη άποψη μέσα τον ΣΥΡΙΖΑ για τα 37 δισ. ευρώ που άφησε μετά από άγρια φορολόγηση των πολιτών η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο Κασσελάκης μίλησε εντελώς υποτιμητικά, αναγνωρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν έπρεπε να φορολογηθούν οι πολίτες για να μαζευτούν αυτά τα 37 δισ. ευρώ.

Μόλις είπε αυτά που είπε ο Κασσελάκης, ο αντιπρόεδρος, τότε, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, στέλεχος σήμερα της Κεντρικής Επιτροπής, πέρασε στην αντεπίθεση, εγκαλώντας, μεταξύ άλλων, τον νυν πρόεδρο της παράταξης για «υπονόμευση του συλλογικού άθλου του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019 υπό την καθοδήγηση και την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα».

ΥΠΑΡΧΕΙ όμως πλούσιο παρασκήνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες που μου μετέφερε κορυφαίο στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας είναι δυσαρεστημένος με τον Κασσελάκη και ειδικά με τον τρόπο που τοποθετήθηκε για το «μαξιλάρι», των 37 δισ. ευρώ. Λογικό είναι αυτό αφού το «μαξιλάρι» αφορά την περίοδο διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Το τι θα κάνουν και πόσο θα… σφαχτούν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι δικαίωμά τους. Αυτό που δεν είναι δικαίωμά τους είναι να παίζουν με τον πόνο και κυρίως με το… πορτοφόλι των φορολογουμένων οι οποίοι πλήρωσαν πολύ ακριβά την πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα και πολλοί από αυτούς, εκτός από τη χρεοκοπία, οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία.

Η επιπολαιότητα και η ασχετοσύνη με την οποία αντιμετώπισαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας και την κρίση στη χώρα μας ήρθε να επιβεβαιωθεί όχι από όσους διαμαρτύρονταν και ασκούσαν κριτική, αλλά από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποδόμησε με μια φράση τα όσα υποστήριζαν από την Κουμουνδούρου δείχνοντας το δάχτυλο σε πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους και χρησιμοποιώντας το αφελές επιχείρημα ότι η χώρα βγήκε από τα Μνημόνια επειδή ο Τσίπρας μάζεψε 37 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία της χώρας!

ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ του ΣΥΡΙΖΑ αποδομήθηκε από τον ίδιο τον αρχηγό του. Τι νόημα έχει να γράφουμε εμείς άρθρα και αναλύσεις για την καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο ίδιος ο Κασσελάκης κατάλαβε ότι τα ταμεία γέμισαν από την υπερφορολόγηση των πολιτών και των επιχειρήσεων; Υπάρχει κανένας σοβαρός και αξιόπιστος συνομιλητής από τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει να παραθέσει επιχείρημα μετά τα όσα είπε ο εξ Αμερικής σύντροφος και πρόεδρος του κόμματος της Κουμουνδούρου; Ας ελπίσουμε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας. Το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ γκρεμίστηκε από τον ίδιο τον πρόεδρό του. Οσοι επιχειρηματολογούσαν και φώναζαν για τη ληστρική υπερφορολόγηση από την κυβέρνηση Τσίπρα δικαιώθηκαν μερικά χρόνια μετά…