Στη ΝΔ έχουν περισσότερο στραμμένο το βλέμμα στο ποσοστό που θα πάρουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και όχι τόσο στη διαφορά από το δεύτερο κόμμα, ενώ ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι πλέον οι κάλπες είναι άδειες και πρέπει να γεμίσουν ξανά με «γαλάζια» ψηφοδέλτια.

Εγρήγορση και όχι εφησυχασμός είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Πειραιώς εν όψει της προεκλογικής περιόδου που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Μπορεί με το 40,8% που πήρε η ΝΔ στις κάλπες της 21ης Μαΐου, σχεδόν με 21 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, να «κλειδώνει» η πρωτιά, όχι όμως και η αυτοδυναμία που παραμένει στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη και μάλιστα με όσο το δυνατόν πιο ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Οι επόμενες εκλογές είναι πάρα πολύ κρίσιμες για τη χώρα και θα κρίνουν την κυβέρνηση, δεν θα κρίνουν την αξιωματική αντιπολίτευση», δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε πως στις επικείμενες εκλογές θα ψηφίσουμε ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή η εντολή του ελληνικού λαού να αναλάβει το τιμόνι της χώρας η ΝΔ με αυτοδυναμία και εξήγησε γιατί δεν θα υπάρξουν σημάδια χαλάρωσης. «Πρώτον, δεν είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση έχει ποσοστό πάνω από 40%. Δεύτερον, ανεξάρτητα από το ποσοστό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε έχει 20% είτε 30%, εκείνο το οποίο κρίνεται είναι η κοινοβουλευτική πράξη και οι προγραμματικές θέσεις της, άρα η υπεύθυνη αντιπολίτευση. Τρίτον, αυτή η κυβέρνηση δεν έχει δείγματα οίησης. Τον τόνο τον δίνει ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει σε όλους τους τόνους μιλήσει για περισυλλογή και ταπεινότητα», δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Στη ΝΔ πλέον έχουν περισσότερο στραμμένο το βλέμμα τους στο ποσοστό που θα πάρουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και όχι τόσο στη διαφορά από το δεύτερο κόμμα. Στην πρώτη σύσκεψη που έγινε μετά τον εκλογικό θρίαμβο της περασμένης Κυριακής, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι πλέον οι κάλπες είναι άδειες ξανά και πρέπει στις 25 Ιουνίου να γεμίσουν με τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια.

Ηδη έχει καταρτιστεί στο μεγαλύτερο μέρος του το πρόγραμμα των επισκέψεων που θα πραγματοποιήσει σε όλη την επικράτεια από την επόμενη εβδομάδα, αποφασισμένος να εστιάσει περισσότερο στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για τη δεύτερη τετραετία και στις κεντρικές δεσμεύσεις του για καλύτερους μισθούς, ενίσχυση του ΕΣΥ και εκσυγχρονισμό του κράτους.

Η στρατηγική της ΝΔ θα έχει στόχο να προσελκύσει και ψηφοφόρους που δεν έκαναν το βήμα να την ψηφίσουν στις 21 Μαΐου και να διευρύνει έτσι την πλατιά κοινωνική συμμαχία που έχει ήδη συγκροτήσει.