Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή το ανεπίσημο αρχείο Excel στη θέση της περιουσιακής κατάστασης και ενώ συνεχώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία για την αμφιλεγόμενη επιχειρηματική του δραστηριότητα στις ΗΠΑ, προσπαθεί να μας πείσει για την τιμιότητα του, χρησιμοποιώντας τη γκαιμπελίστικη τακτική της θυματοποίησης.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνει συνεχώς το πόσο τίμιος είναι και με διαδοχικές επιθέσεις προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, αυτοθυματοποιείται, ως ο «αδικημένος» που τον κυνηγάει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα... 

Πρόκειται ουσιαστικά για την γκαιμπελίστικη τακτική της θυματοποίησης. Ειδικότερα, ο υπουργός προπαγάνδας των Ναζί, Γιόζεφ Γκαίμπελς, επεδίωκε τον οίκτο της κοινωνίας, προβάλλοντας το πρόβλημα υγείας του, καθώς είχε προσβληθεί από μυελίτιδα, έμεινε κουτσός από το δεξί πόδι. 

Έστηνε επιθέσεις εναντίον του, ακόμα και ξυλοδαρμούς, με την αιτιολογία πως οφείλονταν στην σωματική του ιδιαιτερότητα, επενδύοντας στην λύπηση του κόσμου. 

Πώς χρησιμοποιεί την τακτική

Ο Στέφανος Κασσελάκης, γνωρίζει πολύ καλά τις τακτίκες του Γκαίμπελς. Θυματοποιείται συστηματικά, όχι μόνο όσο αφορά την «τιμιότητα του» (όταν επαναλαμβάνεις κάτι πολλές φορές, τείνει να γίνει πιστευτό, ακόμα και αν πρόκειται για το μεγαλύτερο ψέμα, Γιόζεφ Γκαίμπελς), αλλά εργαλειοποιεί την σχέση του με τον σύζυγό του, προκειμένου να προκαλέσει τις επιθέσεις των ακροδεξιών τρολ, ώστε να παρουσιαστεί ως θύμα ομοφοβικών επιθέσεων. Άλλο ένα σημείο κοινό με τον Γκαίμπελς, είναι οι συκοφαντίες προς τους πολιτικούς του αντιπάλους και η τοξικότητα με την εφαρμογή των Fake News... Ωστόσο, οι ομοιότητες δεν περιορίζονται εκεί, γιατί εάν λάβουμε υπόψη τις αυταρχικές συμπεριφορές, απέναντι σε πρώην συντρόφούς του και σε δημοσιογράφους που δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις τους... Τότε η προσωπικότητα του Στέφανου Κασσελάκη θα πρέπει να μας ανησυχήσει διπλά.