Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να λένε: «Των οικιών ημών εμπιμπραμένων, ημείς άδομεν». Σήμερα, όταν συμβεί στα πέριξ φωτιές να καίνε, οι μάγκες δεν πίνουν αργιλέ: απλώς το παίζουν... μάγκες ξεχνώντας τα πεπραγμένα τους, έστω και αυτά που βγάζουν... Μάτι.

Αναφερόμαστε στην αντιπολίτευση, που ψάχνει κάθε φορά πίσω από μια φυσική καταστροφή να επιρρίψει ευθύνες στηn κυβέρνηση. Ενώ γνωρίζει ότι οι φωτιές δεν αποτελούν ελληνικό φαινόμενο, εντούτοις επιμένει να τις υποδαυλίζει ώστε να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. 

Σωστά η κυβέρνηση δεν ακολουθεί τη ρητορική του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου, αντιμετωπίζοντας την κατάσταση με την οφειλόμενη σοβαρότητα, χωρίς να αρνείται λάθη και παραλείψεις που σε κάθε περίπτωση δεν είναι αυτά που προκάλεσαν τις καταστροφικές πυρκαγιές: μόνο 14 στον Έβρο μέσα σ’ ένα 24ωρο και 63 εστίες φωτιάς!

Αν και θα μπορούσε να θυμίσει στον κ. Φάμελλο ότι ήταν κι αυτός εκεί το βράδυ της θεατρικής παράστασης στο Μάτι που στήθηκε για τα μάτια του κόσμου. Τραγικό να χάνουν τη ζωή τους 18 μετανάστες, αλλά εξίσου τραγικό η αντιπολίτευση να εργαλειοποιεί τις ακραίες καιρικές συνθήκες προς άγραn εντυπώσεων.

Εκτός από μακάβριο είναι και βλακώδες να παίζει κανείς με τη φωτιά: Kαι αυτό κάνει η αντιπολίτευση, πιστεύοντας ότι έτσι θα ανακτήσει την απολεσθείσα αξιοπιστία της. Είπαμε: Πρέπει να γίνουν πολλά στο χώρο της πυρόσβεσης, τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και στα μέσα που χρειάζεται να αποκτηθούν, αλλά είναι γεγονός ότι η νέα πραγματικότητα, που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, απαιτεί σύνεση και όχι λαϊκίστικες κορόνες.